« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ŽIVOT BEZ OCA

Obama i dalje razmišlja o ocu koji ga je napustio

"Osjećao sam da ga nema. I pitao se kako bi izgledao moj život da je bio tu", rekao je američki predsjednik uoči Dana očeva

Barack Obama
Barack Obama (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

otac

,

Dan očeva

Barack Obama, kojeg je otac Kenijac napustio kada su budućem američkom predsjedniku bile dvije godine, izjavio je u subotu da se još uvijek često pita kako bi se stvari razvijale u njegovu životu da je otac ostao u obitelji, prenosi Hina.

"Osjećao sam da ga nema. I pitao se kako bi izgledao moj život da je bio tu", rekao je Obama u obraćanju putem radija i interneta uoči Dana očeva u Sjedinjenim Državama. Američki predsjednik je rekao da mu je biti ocem "ponekad najteži, ali uvijek najdraži posao" te je pozvao sve očeve da više vremena provedu sa svojom djecom, i onda kada je teško.

"A život je danas brojnih Amerikanaca jako težak. Sve više djece odrasta bez očeva. Drugima nedostaju tate koji služe domovini kao vojnici. A onima koji su prisutni u životima svoje djece kriza je uzela veliki danak", dodao je Obama.

Priznavši da je zbog političke karijere često odsutan zbog čega je najveći teret roditeljstva pao na njegovu suprugu Michelle, Obama je rekao da pokušava maksimalno iskoristiti svaku minutu provedenu s kćerima Maliom i Sashom. Obama je o ocu puno pisao u svojim memoarima objavljenima 1995. "Snovi moga oca" koji su ponovno tiskani 2004. kada je Obama postao poznat široj javnosti. Otac američkog predsjednika poginuo je 1982. u prometnoj nesreći u Nairobiju.

19.06.2011. 09:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh