« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JAČANJE SURADNJE

Obama čestitao Josipoviću

Američki predsjednik izrazio je uvjerenje da će se prijateljstvo i partnerstvo Hrvatske i SAD-a nastaviti razvijati pod vodstvom novoga hrvatskog predsjednika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

čestitke

,

Ivo Josipović

"Primite moje najsrdačnije čestitke u povodu vašeg izbora za sljedećega predsjednika Hrvatske. Siguran sam da će prijateljstvo i partnerstvo između naše dvije zemlje pod Vašim vodstvom rasti tijekom godina koje dolaze", navodi se u pismu američkoga predsjednika koje je prenio Ured novoizabranog predsjednika RH.

"SAD snažno podupire euroatlantske težnje vašeg naroda i pohvaljuje reformske napore Hrvatske, osobito u borbi protiv korupcije i u promicanju vladavine prava. Radujem se što ću s Vama surađivati na našoj zajedničkoj viziji i našim zajedničkim ciljevima te Vam želim svaki uspjeh sada kada preuzimate nove odgovornosti kao predsjednik države", rekao je Obama u čestitki Josipoviću.

Obama podsjeća da mu je bilo zadovoljstvo prisustvovati summitu NATO u travnju 2009. na kojem je Hrvatska pozdravljena kao nova saveznica. "Članstvo u NATO-u ističe važnu ulogu Hrvatske u promicanju mira i stabilnosti na jugoistoku Europe i u svijetu. Želim Vam posebno zahvaliti za ključan hrvatski doprinos u našim nastojanjima u Afganistanu", navodi se u poruci američkog predsjednika. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 17:17:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh