« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
PROBLEM 'PUČA'

Mario Zubović razriješen s dužnosti političkog tajnika HDZ-a

Predsjedništvo je Zubovića razriješilo "zbog stajališta i propusta suprotnima stranačkom statutu i programu"

(Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Mario Zubović

,

HDZ

Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj je sjednici pod predsjedanjem predsjednice Jadranke Kosor razriješilo Marija Zubovića s dužnosti političkog tajnika stranke, a Klubu HDZ-a u Hrvatskome saboru predložilo je da ga razriješi dužnosti predsjednika Odbora za vanjsku politiku "zbog stajališta i propusta suprotnima stranačkom statutu i programu".

"Predsjedništvo je donijelo odluku o razrješenju obnašanja dužnosti političkog tajnika HDZ-a, Marija Zubovića", navodi se u priopćenju.

Također je predložilo Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru da Zubovića razriješi s mjesta potpredsjednika kluba, kao i da se pokrene postupak njegova razrješenja s dužnosti predsjednika Odbora za vanjsku politiku i predsjednika Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-Europske unije, "a zbog stajališta i propusta koji su u suprotnosti s Programom i Statutom stranke".

Na sjednici se raspravljalo i o predsjedničkim izborima, a obavljena je i detaljna analiza rezultata po županijama, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 16:41:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh