« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
MLJET

Obalna straža spašava imigrante

Posada broda Obalne straže zasad ne može utvrditi tko je zapovjednik motorne jedrilice jer se nitko od putnika ne želi izjasniti

Motorna jedrilica zapela je kod Mljeta
Motorna jedrilica zapela je kod Mljeta (Arhiva)
Više o

imigranti

,

Mljet

,

Obalna straža

Brod Obalne straže "Hrvatska Kostajnica" stigao je sinoć oko 22 sata u pomoć 65-orici azijsko-afričkih imigranata na motornoj jedrilici u području ZERP-a, južno od Mljeta, koja zbog kvara na motoru već dva dana pluta na moru, izvijestilo je rano jutros Ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama.

Posada broda Obalne straže zasad ne može utvrditi tko je zapovjednik motorne jedrilice jer se nitko od putnika ne želi izjasniti, a budući da se jedrilica nalazi u međunarodnim vodama, pripadnici Obalne straže ne mogu postupati bez privole zapovjednika jedrilice.

Imigrantima iz Somalije, Egipta, Sirije i Afganistana zasad su podijeljeni voda, hrana i lijekovi. Među imigrantima su, prema ranije objavljenim podacima dvije osobe u teškom zdravstvenom stanju.

Jedrilica je pod nepoznatom zastavom plovila iz Grčke prema Italiji, a zbog kvara motoru pluta na moru već dva dana.

Posada 25-metarske jedrilice pomoć je zatražila jučer oko devet sati putem Centra 112 Dubrovnik, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru uputila je na poziciju plutajućeg broda turski teretni brod "Ilhan Aga" i nakon toga brod Obalne straže.

02.07.2012. 08:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh