« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
BRRR

O čemu sanjaju muškarci, a o čemu žene

Čak i u snovima spolovi su različiti, pa su tako muškarci u snu zabavljeni prirodnim katastrofama, a žene vezama

Imate li vi omiljen lik iz noćnih mora?
Imate li vi omiljen lik iz noćnih mora? (Arhiva)
Više o

snovi

,

sanjanje

,

muškarci

,

žene

Snovi nas nekad zabave, a nekad prilično izmuče, no i tu postoji velika razlika između tema, jer muškarci češće sanjaju jedne stvari, dok je ženama na pameti nešto sasvim drugo.

Različito razmišljanje i prioriteti u životu doveli su do toga da su žene u snovima najčešće opterećene vezama - lažima, nevjerama i svađama, dok muškarci najviše noćnih mora imaju o prirodnim katastrofama, poplavama i požarima. 

Muškarci dvostruko češće sanjaju od raznim nepogodama od žena, a uz to ih muče zaraze i kukci, dok žene brinu raskidi prijateljstava i veza ili neki drugi emocionalni problemi.

Liječnici upozoravaju da, primjerice, snovi o raznim međuljudskim odnosima kod žena mogu izazvati noćne more jer uzrokuju snažne emocije, što sve može imati vrlo ozbiljne posljedice po zdravlje jer stres koji izazivaju takvi snovi može dovesti do straha od spavanja i nesanice.

Evo što su ispitanici u jednom istraživanju najčešće sanjali: na prvom su mjestu bile noćne more o otmicama, ubojstvima i ostalim oblicima fizičke agresije, dok su na drugom mjestu bile svađe, nevjere i ponižavanja. 

Nakon toga slijede snovi o strahu od nesupjeha i oni koji izazivaju bespomoćnost, snovi o smrti i raznim bolestima, a Top 5 tema zatvaraju snovi o raznim čudovištima tipa vampira i duhova ili o izvanzemaljcima. 

Sve će vaše snove protumačiti naša Sanjarica, sanovnik, tumač snova ...

03.02.2014. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh