« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GSV:

Nužno je urediti prometnu infrastrukturu grada

Prometne teškoće treba prevladati uvođenjem automatskog središnjeg upravljanja signalizacijom te željezničkog prometa istok-zapad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Milan Bandić

,

promet

,

HUP

,

GSV

,

Vladimir Ferdelji

,

prometna infrastruktura

Zagrebačko Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) danas je od nadležnog gradskog ureda za promet zatražilo da za iduću sjednicu GSV-a nabroji pet gradskih prometnih prioriteta i rok početka njihove izvedbe, rekao je nakon sjednice gradonačelnik i potpredsjednik GSV-a Milan Bandić.

Bandić je podsjetio da je u zadnjih pet godina u modernizaciju tramvajskog i autobusnog parka uloženo oko 200 milijuna eura te da sada treba urediti prometnu infrastrukturu.

Vladimir Ferdelji (HUP) drži da prometne teškoće treba prevladati uvođenjem automatskog središnjeg upravljanja signalizacijom te željezničkog prometa istok-zapad. To su dva prioriteta i samo je pitanje njihove provedbe, istaknuo je.

Na upit o provedbi projekta automatskog upravljanja prometom Bandić je rekao da se provodi te da je u iduće tri godine za nj predviđeno 314 do 316 milijuna kuna, a u 2010. za izradu dokumentacije 15 do 20 milijuna kuna. Upitan o preseljenju ZET-ove remize s Trešnjevke u Blato, gradonačelnik je odgovorio da uz ostalo još treba urediti imovinsko-pravne poslove te da je preseljenje remize gradski prioritet.

Za predsjednika GSV-a danas je izabran Damir Belošević, a za potpredsjednike Vladimir Ferdelji i Milan Bandić. (hina/metro-portal)

25.01.2010. 16:06:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh