« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
NAPOKON!

Nužna je kontrola poslovanja neprofitnih organizacija

Transparency International Hrvatska pozdravila je inicijativu Ministarstva financija da se pristupi izradi novog Zakona o računovodstvu neprofitnih organizacija

Dobro jutro, Slavko, napokon si shvatio
Dobro jutro, Slavko, napokon si shvatio (Arhiva)
Više o

udruge

,

Transparency International Hrvatska

,

računovodstvo

,

neprofitne organizacije

Time će se, smatraju u TIH-u, ojačati transparentnost financijskog poslovanja neprofitnih organizacija prema općoj javnosti, a posebno poreznim obveznicima. TIH u priopćenju ocjenjuje da postojeća zakonska rješenja nisu dovoljno iskorištena u segmentu nadzora poslovanja neprofitnih organizacija, što znači da se ne mora nužno krenuti s novim zakonskim prijedlozima kako bi se kontrola poslovanja neprofitnog sektora efikasno provodila već danas.

TIH napominje da su određene neprofitne organizacije već obuhvaćene, ili bi svakako trebale biti, pojedinim rigoroznim odredbama Zakona o fiskalnoj odgovornosti, s obzirom na visinu njihovih izvora financiranja, odnosno učešće s kojim javne financije sudjeluju u financiranju njihovog poslovanja.

Drže da bi se postojeći Zakon o fiskalnoj odgovornosti mogao dopuniti tako da su i neprofitne organizacije obvezne postupati po njemu. To se, kažu, posebno odnosi na one koje se većim dijelom financiraju iz državnog proračuna, te proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave.

20.08.2013. 09:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh