« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BOŽIDAR PANKRETIĆ:

Nudim ostavku pa 'nek' teče med i mlijeko'

Ministar poljoprivrede odbija izaći pred mljekare koji su za sutra najavili prosvjed u Zagrebu, ali kao rješenje problema nudi im svoju ostavku.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak, CROPIX)
Više o

mljekarstvo

,

Božidar Pankretić

,

ostavka

,

Ministarstvo poljoprivrede

,

prosvjed mljekara

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, dan uoči najavljenog prosvjeda hrvatskih proizvođača mlijeka u Zagrebu, izjavio je kako njegovo ministarstvo radi sve što je moguće da se riješi kriza u mljekarstvu. "Ne prihvaćam primjedbe da kasnimo ili ne radimo, već svaka mjera se poduzela na pravo vrijeme", poručio je Pankretić dodavši kako je prosvjed legitimno pravo svakoga.

Kako bi učvrstio svoje i stavove Vlade po pitanju problema u poljoprivredi, Pankretić je ponudio i svoju ostavku. "Ako će to pomoći da ne samo u mljekarstvu već i cijeloj poljoprivredi teče med i mlijeko, imat će je na stolu", poručio je ministar i najavio kako sutra neće izaći pred prosvjednike jer su ih na 'pobunu' kako kaže, "nagnali nečiji izborni rezultati", javlja Večernji list.

Istaknuto je i kako je za sadašnje stanje u mljekarstvu kriva opća situacija i pad potražnje u cijeloj Europi. Ministar se 'pohvalio' i podacima kako je proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj povećana za 4,1 posto, no istovremeno je zabilježen pad izvoza od 12 i rast uvoza od 25 posto. Navedeno je i kako je cijena hrvatskog mlijeka, koje je doseglo 82 posto kvalitete europskog, 28,07 centi po litri, dok je cijena mlijeka u EU 26,57 centi po litri.

Poljoprivrednici i mljekari već su ranije izjavili kako ministarska ostavka neće pomoći niti njima niti hrvatskom mljekarstvu jer je počinjena šteta već ogromna, no sačuvati 'obraz' istovremeno se držeći političkih stavova očito je važnije od pomoći resoru. (metro-portal)

09.06.2009. 15:34:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh