« Svijet
objavljeno prije 11 godina
BRAVO!!!

NSA tužena za 20 milijardi dolara!

Sve više tužbi gomila se na sudovima protiv PRISM-a i NSA, a optužen je i Obama

Shema prisluškivanja programom PRISM
Shema prisluškivanja programom PRISM (Screenshot Guardian)
Više o

tužba

,

Ron Paul

,

Rand Paul

,

PRISM

,

Larry Klaynman

Nakon što je senator Rand Paul, sin genijalnog Rona Paula najavio da će tužiti NSA i vladu SAD Vrhovnom sudu, par tužbi je već našlo svoj put do suda, ali ova koju podnosi Freedom Watch je najveća i vjerojatno najkompleksnija.

Naime, Freedom Watch osnovao je bivši državni tužilac Larry Klaynman, a u 20 milijardi dolara teškoj tužbi na optuženičkoj klupi su NSA, Barack Obama, državni odvjetnik Eric Holder i 12 multinacionalnih kompanija: Sprint, T-Mobile, AT&T, Facebook, Google, Microsoft, Skype, YouTube, Apple, PalTalk, AOL i Yahoo.

Od svih navedenih tvrtki za koje tajni dokumenti koje je Guardianu i Washington Postu poslao Edward Snowden, jedino je Google zatražio od Vlade SAD mogućnost objave točnih podataka o koliko su korisnika morali dati informacije, dok ostali mudro šute i ne oglašavaju se o aferi PRISM.

Poznavajući tvrdokornu upornost obitelji Paul, sigurni smo da će se Rand Paul ili pridružiti Klaynmanu ili podnijeti svoju tužbu, a ta bi vjerojatno bila usmjerena ne toliko na materijalnu odštetu nego na uvođenje reda u državu, što Ron Paul zagovara već desetljećima.

Sve u svemu, zabava počinje! 

13.06.2013. 10:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh