« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Novo u zagrebačkim kinima - od 18. ožujka 2010.

Prošla je oscarovska groznica i priča kreće ispočetka - akcija, triler, komedija i avantura bore se za naklonost gledatelja

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

novo kina

,

iz pariza s ljubavlju

,

cure biraju

,

kradljivac gromova

,

Neka uđe onaj pravi

Iako je zima napokon uvukla kanžde i Sunce lagano postaje ugonom svakodnevicom to nije razlog da zaobiđete zagrebačka kina u uživate u novitetima među kojima ima za svakoga ponešto. Dobro, osim za ljubitelje istinskog horora.

Iz Pariza s ljubavlju

Redatelj Pierre Morel koji nam se prošle godine predstavio velikim akcijskim hitom „96 sati" i jedan od najuspješnijih filmskih producenata današnjice, Luc Besson donose nam svoje novo remek-djelo: akcijski triler "From Paris with Love".
Charlie Wax tajni je agent s opakim problemom ponašanja koji sve rješava na najglasniji i najnasilniji mogući način. Za razliku od njega, James Reece sušta je suprotnost - niskopozicionirani zaposlenik američke ambasade u Francuskoj, pristojan, odgovoran i nedavno zaručen.

Igrom slučaja njih dvojica postat će partneri u pokušaju zaustavljanja terorističke ćelije Pakistanaca usred Pariza, a sve će se dodatno zakomplicirati kada se otkrije tko je jedan od glavnih pripadnika te organizacije. Film pogledajte u Cinestaru od 18. ožujka

Curke birkaju

Mlada djevojka Anna već dugo ima plan, prema staroj irskoj tradiciji, zaprositi svog dečka u prijestupnoj godini - točno na datum 29. veljače. Međutim, kako se datum opasno približava, vremenska prognoza postaje sve gora pa je njezin put do Dublina postao upitan. Uz pomoć hotelijera, ona se upušta na odiseju kroz čitavu zemlju kako bi stigla na vrijeme zaprositi svog dečka.

U "Cure biraju", neobičnoj romantičnoj komediji koju je režirao Anand Tucker, u glavnim ulogama se pojavljuju za Oscara nominirana Amy Adams (Sumnja) i Matthew Goode (Match Point). Svratite do Cinestara od četvrtka, 18. ožujka i uživajte u filmu.

Mitologija je ponovo u modi

U fantastičnoj avanturi snimljenoj prema popularnom romanu, izmiješane su grčka mitologija i suvremeni svijet. Dječak Percy Jackson otkriva da je polubog, sin grčkog boga Posejdona. Zajedno s prijateljicom Annabeth Chase, polubožicom, i Groverom Underwoodom, satirom, pokušava spasiti svoju majku, vratiti Zeusu munju koju su mu ukrali i spriječiti rat među bogovima.

Glavnu ulogu Percyja Jacksona tumači nadolazeća zvijezda Logan Lerman koji je, kako se priča po holivudksim kuloarima, jedan od najozbiljnijih potencijalnih zamjena za Tobeyja Maguirea u ulozi Spidermana. Fil je prepun sad već legendarnih zvijezda kao što su Pierce Brosnan, Uma Thurman, Rosario Dawson, Sean Bean, itd.

Film je snimljen prema istoimenoj knjizi, a do sada je u svjetskoj distribuciji zaradio gotovo 130 milijuna dolara. Redatelj Chris Columbus poznat je po uspješnicama prva dva nastavka serijala "Harry Potter"i "Sam u kući", a čini se da je i sad napravio sjajan potez. Film se prikazuje i Cinestaru i Movieplexu od 18. ožujka.

Tko je pravi?

Okrutna, ali istodobno iznimno romantična priča smještena u Blackeberg, predgrađe Stockholma, 1982. godine. Priča govori o dvanaestogodišnjem dječaku Oskaru kojeg maltretiraju u školi i koji mašta o osveti. Jednoga dana upoznaje Eli, neobičnu djevojčicu njegovih godina, koja je puna suprotnosti. Izgleda zapušteno i mršavo, ali je istodobno jako lijepa i Oskar se u nju zaljubi. Ali Eli nije poput drugih ljudi: ne podnosi sunce ni hranu, a da bi ušla u neku prostoriju, mora biti pozvana unutra. Eli daje Oskaru snagu da se osveti, ali kada shvati da Eli mora piti ljudsku krv kako bi preživjela, suočen je s odlukom. Koliko ljubav može oprostiti?

Film je dobitnik 56 nagrada na internacionalnim festivalima, uključujući onu za najboljeg redatelja, najbolji film i najbolju fotografiju - FantAsia 2008; Najbolji film - Tribeca 2008. Je li ih je zaista zaslužio saznajte u movieplexu od četvrtka, 18. ožujka.

U kinima još uvijek stignete pogledati: "Neka ostane među nama" zločestu, indiskretnu zagrebačku priču o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja; triler "Shutter Island" radnjom smještenim u 1954. godinu - policajac Teddy Daniels (DiCaprio) istražuje nestanak osuđenog ubojice koji je pobjegao iz umobolnice, a za kojeg se sumnja da se skriva na zabačenom otoku Shutter; "Invictus", inspirirajuću istinitu priču o Nelsonu Mandeli (Freeman), njegovom izlasku iz zatvora nakon pada aparthejda, predsjedničkim izborima na kojima je uvjerljivo pobijedio i pokušaju ujedinjavanja njegove rasno podijeljene zemlje pomoću svjetskog prvenstva u ragbiju 1995. godine.

17.03.2010. 14:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh