« Film
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci

Novo u zagrebačkim kinima - 29. listopada

POGLEDAJTE TRAILER: Ovotjedni noviteti u zagrebačkim kinima donose uzuđenje, napetost, smijeh i suze

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex kino filmovi

,

This is It

,

novo u kinima

,

toy story

,

zagreb-info

,

polarna noć

Što se prikazuje na filmskim platnima ovog tjedna? Dokumentarac o kralju popa probudit će nostalgiju u mnogima, ali i još jednom pokazati zašto je Michael Jackson bio i ostao najveći od najvećih u glazbenoj industriji.

U nadolazećim zimskim mjesecima sasvim prikladno uživat ćete u napetom fantastičnom krimiću Polarna noć čija se radnja odvija na najhladnijem području planeta.

Priča o igračkama film je koji postoji već skoro 15 godina, no autori su odlučili još jednom uskrsnuti njegove junake i to u 3D obliku. Namjera im je osvježiti sjećanje na prva dva dijela što je ustvari sjajan uvod i najava za treći dio priče koji će se prikazivati iduće godine.

This Is It

Michael Jackson bio je čovjek oko kojeg se uvijek dizala prašina - bilo da se radi o glazbi ili privatnim skandalima, uvijek je bilo onih koji su ga voljeli i onih koji su ga mrzili. No nitko nije bio ravnodušan prema njemu.

Ono što je sigurno je to da on predstavlja jednu od najvećih glazbenih zvijezda u povijesti čovječanstva i kao takvog ga trebamo pamtiti. Upravo o tom aspektu njegova života govori dokumentarni film This Is It.

Film je nastao iz stotina sati materijala snimljenog na njegovim probama prije koncerata koji su se trebali održati u Londonu. Snimke su napravljene HD kamerom i pružaju jedinstven retrospektivan uvid u Jacksonovu karijeru.

Tu su još intervjui s njegovim najbližim prijateljima i suradnicima koje je okupio za taj jedinstveni projekt.

Detaljnije informacije o samom filmu možete pronaći na službenim stranicama, a sam film premijerno možete pogledati od 28.10.2009. u Movieplexu i Cinestaru Zagreb.

 

Antarktik

Whiteout (Polarna noć) obična je krimi priča na neobičnom mjestu. Lokacija na kojoj se odigravaju događaji uopće nije naseljena, štoviše na njoj nema ni uvjeta za život. Pa ipak tu ima posla za zapovjednicu Carrie Stetko (Kate Beckinsale) koja je angažirana da istraži prvo ubojstvo na Antarktiku. U bitci s vremenom, ali doslovno vremenom (uskoro se sprema plarna zima kad sunce zalazi i ne pojavljuje se pola godine), Stetko mora pronaći misterioznog ubojicu, što je već dovoljno teško samo po sebi. No, njoj se u posao upliće i predstavnik UN-a koji obavlja vlastitu istragu.

Zanimljiv je podatak da je film redatelja Dominica Sene (Nestali u 60 sekundi) i producenta Joela Silvera (Matrix) rađen po nagrađivanom stripu čijih je nekoliko nastavaka polučilo velik uspjeh. Ostaje vidjeti hoće li film postići isto.

Film možete pogledati od četvrtka 29. listopada u Cinestaru Zagreb.

 

Mama, kupi mi Buzza Lightyeara

Malo tko još ne zna priču o dječaku Andyju koji otkriva da igračke mogu oživjeti. Njegova omiljena igračka je Woody koji je iznimno zadovoljan svojim životom Andyjevog ljubimca. No, sve se mijenja kad dječakova majka za njegov rođendan kupi novu igračku Buzza Lightyeara koji preuzima Woodyjevo mjesto. To naravno izaziva bijes i ljubomoru u Woodyju koji na sve načine pokušava eliminirati novopridošlicu.

Priča o igračkama (Toy Story), veliki hit iz studija Pixar još je 1995. promijenio povijest animacijske industrije, ali i film uopće.  Kritičari su bili oduševljeni, zarada je premašila 360 milijuna dolara i to je samo potaklo razmišljanja o nastavku, koji je i napravljen 1999. „Priča o igračkama 2" premašila je sva očekivanja. Iduće godine treba se pojaviti i treći dio, no prije nego li se to dogodi, autori su odlučili vratiti prva dva dijela na filmska platna, ali u 3D formatu. Premijera prvog dijela u Hrvatskoj je 29. listopada u Cinestaru.

 

Podsjećamo da u se u kinimajoš uvijek prikazuju uzbudljivi Gamer s Gerardom Butlerom i Julie&Julia u kojoj će vas nasmijati Meryl Streep te Put bez povratka 4 3D (Final destination 4 in 3D) Davida R. Ellisa.

29.10.2009. 00:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh