« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Novo u zagrebačkim kinima - 25. veljače

Iz filmske ponude izdvajamo akcijsku komediju s Jackijem Chanom, krimi-priču s Melom Gibsonom i triler s Markom Wahlbergom

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

zagreb-info

,

novo kina

,

film špijun iz susjedstva

,

film na rubu tame

,

film ljupke kosti

I ovoga tjedna kina nude za svakoga ponešto. Ljubitelji akcijske komedije i fanovi najveće kineske glumačke akcijske legende (iza Brucea Leeja) ne smiju propustiti Chana u ulozi čuvara djece. Mel Gibson se opet vratio na platna u u vidu policajca osvetnika i oca kojemu je ubijena kćer. Na kraju valja pogledati i zanimljivu priču o životu, smrti i svemu onome što dolazi poslije njih.

Špijun iz susjedstva

Bivši agent CIA-e Bob Ho prihvaća se svojeg najtežeg zadatka u dugoj uspješnoj karijeri: čuvanju troje izrazito nestašne djece svoje djevojke. Nakon što jedno od njih slučajno downloadira tajnu formulu za koju nitko ne smije znati, Bobov dugogodišnji neprijatelj - ruski terorist - odlučit će posjetiti njega i njegovu novu obitelj. Ono što slijedi niz je urnebesnih komičnih i akcijom nabijenih situacija uz koje ćete se zabaviti kao nikad do sada!
Redatelj ove fantastične akcijske komedije je Briant Levant (Obitelj Flinstones, Beethoven), a u glavnoj ulozi pojavljuje se holivudska super-zvijezda Jackie Chan.

Kritičari, kao i uvijek kad su ovakvi filmovi u pitanju, nemilosrdni su. Gotovo da i nema aspekta koji im se ne sviđa, ali ljubitelji Jackieja Chana i svojstvenih mu akcijskih komedija sigurno se neće složiti s njima. Film se prikazuje u Cinestaru od četvrtka, 25. veljače.

Na rubu tame

''Na rubu tame" emocionalno je nabijen triler čija je radnja sjecište politike i velikog biznisa. Thomas Craven (Mel Gibson) veteran je Odjela za umorstva bostonske policije i samohrani otac. Kada njegovu jedinicu, 24-godišnju Emmu (Bojana Novakovic), ubiju na stubištu njegova doma, svi pomisle da je meta bio on. No on uskoro posumnja na nešto drugo i odluči istražiti tajni život svoje kćeri i njezino ubojstvo. Istraga ga odvodi u opasan svijet korporativnih spletki, tajnih dogovora s vladom i ubojstava- te do sumnjivog vladinog operativca Dariusa Jedburgha (Ray Winstone), koji je poslan da uništi dokaze. Cravenova potraga za odgovorima o kćerinoj smrti pretvara se u odiseju emotivnih otkrića i iskupljenja.

Film nije dobio loše ocjene, ali krtičari su jedinstveni u stavu da se više pozornosti poklanjalo prikazivanju Gibsona u osvetničkom pohodu nego u psihološkoj razradi lika i priče. "Na rubu tame" pogledajte u Cinestaru od 25. veljače.

Sasvim drugačija perspektiva

Filmska ekipa koja stoji iza jedne od najuspješnijih filmskih franšiza u povijesti - Gospodar prstenova - ponovno se okupila kako bi snimila novo remek-djelo: fantastičnu dramu „Ljupke kosti". Redatelj Peter Jackson je uz pomoć stalnih suradnica scenaristica Fran Walsh i Philippe Boyens (svo troje radili su i na hitu „King Kong") filmski prilagodio svjetski istoimeni bestseller Alice Sebold o 14-godišnjoj djevojčici iz predgrađa Pennsylvanije, Susie Salmon koja je brutalno ubijena. Ona nas uz pomoć naracije vodi kroz priču o životima ljudi koji su je okruživali prije i nakon njezinog brutalnog ubojstva, dok se svi zajednički trude pronaći njezino tijelo i ubojicu...

Djevojčicu Susie fantastično je odglumila nominirana za Oscara Saoirse Ronan, njezine roditelje glume nominiran za Oscara Mark Wahlberg i dobitnica Oscara Rachel Weisz, a u ostalim ulogama pojavljuju se oskarovka Susan Sarandon i dobitnik Zlatnog Globusa Stanley Tucci. Kritičari smatraju da se previše gledalo na efekte nego na scenarij i prenošenje mračnog tona iz knjige. Bilo kako bilo, svoju procjenu možete donijeti sami nakon što svratite u Cinestar; film igra od četvrtka, 25 veljače.

U Cinestaru i Movieplexu još uvijek se prikazuju...

"Wolfman" - Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) biva ugrizen od strane vukodlaka i otkriva u sebi sasvim drugačiju, primitivnu stranu ličnosti. Film "Dear John" prava je romantična drama za sve ljubavne sladokusce koju je režirao iskusni Lasse Hallstrom (Kućna pravila, Čokolada), a u kojoj glavne uloge tumače mlade holivudske zvijezde u usponu - Channing Tatum i Amanda Seyfried. "Hachiko: Priča o psu" američka je adaptacija japanske priče o lojalnom psu imena Hachiko koji devet godina nakon što je posljednji put vidio svojeg vlasnika, svakoga dana dolazi u isto vrijeme na isto mjesto na željezničkoj postaji gdje ga je uvijek čekao, nadajući se da će se vratiti...

25.02.2010. 00:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh