« Film
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
22. listopada

Novo u zagrebačkim kinima - 22. listopada

POGLEDAJTE TRAILER: Cinestar Zagreb među novitetima nudi žestoku akciju i toplu komediju

Fotografija vijesti
Više o

zagreb-info

,

novo u kinima

Ovog tjedna samo su dva značajna uradka došla na filmska platna zagrebačkih kina - akcijsko-futuristički triler Gamer i komedija o životnim strastima i opsesijama dvaju žena Julie&Julia.

Dobrodošli u digitalnu borbenu arenu

Ako ste uživali u Cranku i Cranku 2 koji su podizali uzbuđenje na višu razinu, i ovaj bi akcijski triler trebao ispuniti vaša očekivanja. Film Gamer režirala je ista ekipa (Mark Neveldine i Brian Taylor) što u prijevodu znači da je mnogo pozornosti posvećeno žestokoj akciji. Priča se odvija u bliskoj budućnosti koju karakterizira sasvim novi oblik zabave - kontrola nad drugim ljudima posredstvom online igre.

Kontrola uma razonoda je čovječanstva i rapidno se širi zahvaljujući Kenu Castleu (Michael C. Hall), multi-milijarderu koji je izmislio igru "Slayer". Igra omogućuje milijunima da manipuliraju zatvorenicima u borbi do smrti. Gerard Butler, nakon filma "300" ponovo je u ulozi akcijskog junaka. On glumi Kablea, zatvorenika kojeg kontrolira rock zvijezda Simon. Kable je prinuđen boriti se u igri, no namjera mu je pobjeći i spasiti svijet te svoju obitelj od stravične manipulatorske tehnologije. Hoće li uspjeti možete pogledati od ovog tjedna u Cinestaru u Zagrebu.

Kritičari i nisu baš pokazali preveliko oduševljenje filmom. No, publika koja uživa u ovoj vrsti akcije ni ne mari za njihovo mišljenje. Uglavnom se prigovara zbog mnogo sličnosti s drugim uracima poput Trona ili Rollerballa, a jedine pohvale idu specijalnim digitalnim efektima koji ostavljaju dojam da se radi o video igri.

Kakve veze ima kuhača s ostvarenjem snova?

Obožavatelji Meryl Streep od ovog tjedna moći će uživati u njenom novom filmu Julie&Julia u kojem joj uz bok stoji perspektivna Amy Adams. Julia Child (Streep) Amerikanka je u Parizu u kojem se našla zahvaljujući poslu supruga. Ona je prva žena iz SAD-a koja se nakon drugog svjetskog rata školovala na kuharskoj školi Cordon Bleu te napisala vlastitu kuharicu koja će promijeniti Američku kuhinju. Julie Powell (Adams) u usporenoj je fazi života, približava joj se 30. rođendan i zaostaje za svojim prijateljima koji nižu uspjeh za uspjehom.

Totalnu apatiju prekida odlukom da u godini dana pripremi 524 recepta iz kuharice 'Ovladavanje umjetnošću francuske kuhinje' čija je autorica upravo Child. Čitav proces zabilježila je u internet dnevniku koji je postao suvremeni ekvivalent kuharici Julie Child

Redateljica, scenaristica i producentica filma je već akreditirana Nora Ephron.

Film će zasigurno izazvati dosta polemika među onima koji vole raspravljati o muško-ženskim odnosima, iako sam film više analizira životne priče dvaju žena. Upravo ta činjenica može biti uzrok niske popularnosti jer ovo nikako nije i muški film. Muškarci igraju pozadinske uloge, pružaju bezuvjetnu potporu, dok se žene fokusiraju isključivo na sebe. U krajnju ruku, ako vam se ne da mozgati o dubljoj poruci filma, jednostavno se prepustite i uživajte u kuharskim specijalitetima.
23.10.2009. 09:47:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh