« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Novo u zagrebačkim kinima - 14. prosinca

Posjetite Cinestar i Movieplex i uživajte u svježim romantičnim pričama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

zagreb-info

,

novo kina

,

film Devet

,

film što je novo s Morganima

,

kina zagreb

Početak godine gledateljima je donio novitete poput Avatara i Scherlocka Holmesa koji su među najgledanijim filmovima. No, sad lagano započinje zatišje, bar kad su u pitanju blockbusteri. Ipak, ljubitelji mjuzikla i romantičnih komedija doći će na svoje; u Cinestaru i Movieplexu se prikazuju glazbeno-romantični "Devet" s plejadom vrhunskih glumačkih zvijezda te komično-romantični "Što je novo s Morganima" u kojima su par Hugh Grant i Sarah Jessica Parker.

Previše žena u životu nije uvijek dobro

Devet je provokativni mjuzikl koji prati stvaralačku ali i osobnu krizu talijanskog filmskog redatelja Guida Continija. Contini (Daniel Day-Lewis) približava se pedesetom rođendanu i lagano upada u krizu srednjih godina koju karakteriziraju komplicirane romantične veze i aferice. Dok se muči s početkom novog filma Italija, Contini mora balansirati između brojnih žena u vlastitom životu. Tu su dakle: zakonita supruga Luisa (Marion Cotillard), ljubavnica Carla (Penelope Cruz), filmska muza Claudia (Nicole Kidman), osoba od povjerenja te kostimografkinja Lili (Judi Dench), američka modna novinarka Stephanie (Kate Hudson), kurva iz mladosti Saraghina (Fergie) te majka (Sophia Loren).

Film je producirao i režirao Rob Marshall. Scenarij, koji se temelji na istoimenoj knjizi Arthura Kopita nastaloj iz jedne talijanske drame Maria Frattija, potpisuju Michael Tolkin i Anthony Minghella. Film je premijerno prikazan u Londonu i SAD-u još prošle godine u prosincu, a reakcije su bile manje-više solidne.

Zaista, što je uopće s tim Morganima?

Moćan njujorški par Paul Morris (Hugh Grant) i Meryl Morris (Sarah Jessica Parker) proživljava krizu udaljavanja koja je nastala zbog njihove prevelike posvećenosti profesionalnom i društvenom uspjehu. Prilikom neuspjelog pokušaja pomirenja sasvim slučajno postanu svjedocima umorstva što ih dovodi u program zaštite svjedoka. U svijetlu tih zbivanja moraju se preseliti u jedan zabačeni gradić u Wyomingu.

Identitet im je promijenjen, život koji su do tada vodili morat će sačekati bolja vremena pa je par prisiljen pokušati uklopiti se na bilo koji način. U mjestu u kojem svi nose oružje, karirane košulje i u kojem svi o svima znaju sve to neće biti nimalo lak posao...

Film nije prošao dobro kod kritičara koji najviše zamjeraju neiskorištavanje potencijala dvoje vrhunskih glumaca kao što su Grant i Parker, ali publika se s lošim ocjenama ne slaže.

U kinima još uvijek možete pogledati  film „Muškarci koji bulje u koze" o vojnoj jedinici kojoj je svrha da čita misli, pogledom ubija koze i, naravno, cijedi državnu blagajnu.

Još uvijek igra i triler "Predsjednička igra": Rachel Armstrong (Kate Beckinsale) mlada je reporterka koja piše za Capitol Sun Times, renomirane washingtonske novine. Kad napiše priču o  identitetu tajne agentice CIA-e Erice Van Doren, koja podigne mnogo prašine u javnosti i izazove kaos, vlada će zahtijevati od nje da otkrije izvor informacija...

13.01.2010. 23:31:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh