« Film
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci

Novo u zagrebačkim kinima - 12. studenoga

Noviteti ovog tjedna uključuju božićnu avanturu, apokaliptičnu priču i tešku životnu tragediju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)
Više o

Cinestar

,

zagreb-info

,

novo u kinima

,

film 2012

,

moviplex

,

niko božićna potraga

Osim u trgovinama, božićni ugođaj će se od četvrtka osjetiti i u kinima uz novi crtani film o malom sobu koji uči letjeti. Sasvim suprotan dojam ostavit će vam holivudski znanstveno-fantastični spektakl o kraju svijeta. Ljubitelji teških životnih priča uživat će u domaćoj nagrađivanoj drami o poslijeratnom životu.

Apokalipsu sviraju...

Ovaj film probudio je ljubitelje paranormalnog, kvazi-znanstvenike, internetske teoretičare, ljubitelje mističnog i tajnovitog iz zimskog sna. Čak se NASA oglasila kako bi razbila mitove i teorije o smaku svijeta koji se prema proročanstvu treba zbiti 21. prosinca 2012.

Roland Emmerich složio je još jedan znanstveno-fantastični spektakl (Dan poslije sutra, 10000 prije Krista, Dan nezavisnosti, itd.) koji ukratko priča o znanstveniku koji predvodi skupinu ljudi u očajničkim pokušajima da se izbjegne kraj svijeta kojeg su Maje predvidjele u svojem kalendaru. Jackson Curtis (John Cusack) nastojat će primijeniti znanje prastarih proročanstava s ciljem sprječavanja nestanka čovječanstva.

Sony Pictures uložio je oko 200 milijuna dolara u film „2012." u kojem glavne uloge tumače vrhunski glumci (John Cusack, Woody Harrelson, Thandie Newton, Danny Glover). Zanimljivo je da se u filmu pojavljuje i naš danski Osječanin Zlatko Burić.

Film možete pogledati od 12. studenoga u Cinestaru i Movieplexu.

Što je gore - rat ili njegove posljedice?

Zapadna Hercegovina, NATO poligon, devetogodišnja Alica, poslijeratna BiH, siromaštvo. To su ključni pojmovi vezani za domaći film „U zemlji čudesa" kojeg naši kritičari nisu dobro prihvatili. Najviše je prigovora upućeno na slab scenarij i neuvjerljivost, iako je sama tematika puno obećavala. Naime, Alica sa svojim stricem Velentinom na tom kobnom poligonu skuplja čahure i krhotine granata koje traži crno tržište. Stric zbog osiromašenog urana na metalu ostataka naoružanja umire od raka i ostavlja Alicu, i samu s lošim zdravstvenim nalazima, da se bori protiv bijede, siromaštva i svijeta.

Kritičari, ponavljamo, nisu bili oduševljeni, ali film je ipak dobio ponešto nagrada. Osvojio je 2 Zlatne arene (za kostimografiju i sporednu glumicu) te 2. mjesto po glasovima publike kao i 2. nagradu Žirija mladih filmofila. Solidno je prošao i na Pulskom filmskom festivalu. Rerdatelj je Denis Šorak a glavne uloge između ostalih tumače Marija Stjepanović, Franjo Kuhar, Dora Lipovčan, Marija Škaričić, Nataša Janjić, Marija Tadić, Lena Politeo...

Drama se počinje prikazivati od 12. studenoga u Cinestaru.

Božićna priča o dokazivanju i potrazi za korjenima

Niko, maleni sob, sin pripadnika legendarnih Letećih snaga Djeda Mraza želi naučiti letjeti i jednog dana otkriti tko mu je pravi otac. On svojeg oca nikada nije sreo, a okolina ga ismijava i puna je nevjerice kad Niko o njemu priča. Pri pokušajima da poleti redovito zaradi salve smijeha jer sve što zna je padanje.

Njegova priča ustvari počinje kad vukovi iz skupine Mrle napadnu njegov dom, i to zbog njegove greške. Očajan i pun osjećaja krivnje, Niko se odvažno uputi na opasno putovanje k Mrzloj ledini gdje boravi Djed Mraz u želji da nađe pravog oca i svima pokaže kako nisu u pravu.

Zanimljiv crtani film Niko - Božićna potraga ne donosi nikakve novitete u smislu produkcije i priče, originalnosti zasigurno nedostaje, ali u predstojećim zimskim i blagdanskim danima neće ostati bez publike.

Radi predbožićnog ugođaja, ovaj crtić možete pogledati u Cinestaru od četvrtka 12. studenoga, a u Movieplexu od 17. studenoga.

Ne zaboravite da...

...još stignete pogledati film o knjižničaru avanturisti koji ima (ne)sreću da zbog genetskog poremećaja može putovati kroz vrijeme (Žena vremenskog putnika) Sestrinstvo priču o običnoj šali koja za vrijeme tuluma ode u krivom smjeru, a jedna djevojka završi brutalno ubijena te Hurt Locker (Narednik James) potresan prikaz američkih vojnika obučenih za jedan od najopasnijih poslova u vojsci - demontiranju bombi.

 

12.11.2009. 00:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh