« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
BIT ĆE NAFTE

Novo ležište uljnog škriljevca otkriveno u Argentini

U pokrajini Neuguen, u području Vaca Muerta, nedavno je pronađeno najveće argentinsko nalazište nafte u posljednjih 20 godina

Uljni škriljevac
Više o

nafta

,

Argentina

,

uljni škriljevac

Novo ležište uljnog škriljevca, iz kojeg se može proizvesti između 10 i 50 milijuna barela nekonvencionalne nafte, otkriveno je u pokrajini Neuquen na zapadu Argentine, objavila je u četvrtak najveća argentinska naftna tvrtka YPF, a prenosi Hina.

"To je vrlo važno jer je to prvi put da smo otkrili uljeni škriljevac na polju Loma de Lata", rekao je potpredsjednik YPF Sebastian Eskenazi u priopćenju.

U pokrajini Neuguen, u području Vaca Muerta, nedavno je pronađeno najveće argentinsko nalazište nafte u posljednjih 20 godina, površine 330 kilometara četvornih i kapaciteta oko 150 milijuna barela nekonvencionalne nafte, također u obliku uljnog ili bitumenskog škriljevca.

Novo ležište nalazi se na dubini od 3000 metara, a sposobno je proizvesti naftu visoke kvalitete, navodi YPF. YPF, bivša argentinska državna naftna tvrtka, danas je u vlasništvu je španjolskog Repsola koji drži 85 posto dionica, dok argentinska grupa Petersen posjeduje 15 posto dionica.

14.07.2011. 20:37:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh