« Film
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Novo u zagrebačkim kinima - 26. studenoga

Božićna avantura o otkrivanju dobra, ubijanje zombija i nastanak Nove Zemlje priče su koje će vas zabavljati od četvrtka na filmskim ekranima

Scena iz filma Pandorum
Scena iz filma Pandorum (Screenshot)
Više o

Kina

,

zagreb-info

,

novo u kinima

,

novi filmovi

Među filmskim novitetima imamao krv, zabavu, Božić, kolonizaciju, preživljavanje, smijeh, suze, kraj svijeta... Uglavnom, dovoljno da se opremite hrpom kokica i litrama soka i uvalite u naslonjač zagrebačkih kina. Ne zaboravite odgovoriti na nagradno pitanje u igri u kojoj vam svakodnevno darujemo besplatne ulaznice za kino-projekcije u Movieplexu Zagreb za filmove po izboru. Pa krenimo redom.

Ni krvi, ni duše, a dosadni ko komarci

Ljubitelji horor-komedija moći će uživati u najnovijem uratku "Dobrodošli u zemlju zombija". Film opisuje avanture dvojice domišljatih muškaraca koji su pronašli metode preživljavanja u svijetu kojim vladaju zombiji.

Columbus (Jesse Eisenberg) kukavica je kakve nema, no to mu često spašava život. S druge strane imamo Tallahassea (Woody Harrelson), neukrotivog likvidatora zombija čije je jedina želja pojesti posljednju čokoladu na zemlji. Emma Stone glumi Wichitu, a Abigail Breslin djevojku pod imenom Little Rock; one im se pridružuju u avanturama, a i same su pronašle načina da opstanu u svijetu hodajućih mrtvaca. Uskoro će morati odlučiti hoće li pomoći jedni drugima ili se prepustiti zombijima.

Film je vrlo heterogen - sadrži elemente horora iako je komedija, a nazire se i određena doza romantike. Prvobitno se trebalo raditi o TV serijalu, no kasnije je stvar proširena na igrani film. Kritičari su općenito zadovoljni i glumom i konceptom filma. Cinestar i Movieplex ga prikazuju od 26. studenoga.

Zaista, je li strašniji kraj svijeta ili ono što nas čeka poslije?

Payton i Bower (Dennis Quaid i Ben Foster) dvojica su astronauta koji se bude iz dugog hiber-sna. Njihova letjelica izgleda napušteno i potpuno prazno. Njihov prvi problem je gubitak sjećanja - ne mogu se prisjetiti ničega, ni tko su ni što uopće rade tu. Nakon čudnih zvukova iz unutrašnjosti broda Bower krene istraživati letjelicu, a Payton ostaje uz komunikacije. Preživljavanje postaje jedini cilj nakon što otkrije prisutnost vanzemaljskih oblika i drugih članova posade koji Boweru objasne što se u stvari dogodilo

 

Kad sazna da su jedini preostali pripadnici ljudske vrste s misijom naseljavana drugog planeta počinje pravi zaplet. Uz sve prepreke na putu ostvarenja misije i otkrivanja potpune istine, naši junaci se bore i s Pandorumom, poremećajem koji nastaje nakon hiber-sna a manifestira se u vidu paranoje, halucinacija i ubilačkih namjera.

Pandorum možete pogledati u Cinestaru od četvrtka 26 studenoga.

Ako mrzite Božić dogodit će vam se isto što i Scroogeu

Charles Dickens poznato je ime literarnog svijeta, a da će dugo biti poznato i u animiranom svijetu dokazuje činjenica da je upravo po njegovom klasiku snimljena Božićna priča, avantura o starome škrtcu koji se mora suočiti s duhovima Božića Prošlih Sadašnjih i Budućih. Pustolovinu je osmislio Robert Zemeckis koji u svojem posjedu već ima Oscara, a klasičnu Dickensonovu priču prikazuje u posebnoj 3D tehnici koja će vjerojatno unijeti revoluciju u filmske sfere.

Ukratko, Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) započinje božićne blagdane rutinski i već na uobičajen način, ispunjen mrzovoljom i prijezirom i vičući na vjernog pomoćnika (Gary Oldman) i nećaka (Colin Firth).

No duhovi ga podsjećaju na onu osobu koja je nekad bio, na surovu stvarnost i daju mu uvid u ono što će se zbiti ne promijeni li se u boljeg čovjeka. Upravo ovog Božića Scrooge će shvatiti koliko je različit od ljudi oko sebe.

Radi se o zajedničkom proizvodu Disneyja i tvrtke ImageMovers Digital kojoj je Božićna priča ustvari prva filmska produkcija. Tvrtka je posebno za Walt Disney Studios razvila film u 3D izvedbenoj-stop animaciji (izvedbena-stop animacija je proces koji pomoću kompjuteriziranih kamera digitalno snima izvedbe glumaca, omogućujući prikazivanje filma u Disney Digital 3DTM prikazu).

Glumačka postava je fantastična - Jim Carrey koji, osim što igra Ebenezera Scroogea u raznim životnim razdobljima, oživljava duhove Božića Prošlih, Sadašnjih i Budućih. Pridružuju mu se Gary Oldman („Harry Potter i Red feniksa") koji glumi Scroogeova izmučenog pomoćnika Boba Cratchita, njegova bolesnog sina Tima te duha Josepha Marleyja, Scroogeova pokojnog poslovnog partnera. Colin Firth („Zapravo ljubav", „Accidental Husband", „Bridget Jones: Na rubu pameti") glumi Freda, Scroogeova nećaka. Robin Wright Penn („U vrtlogu igre") glumi Belle, ljepoticu koja je Scroogeu davno ukrala srce te Fan, njegovu pokojnu sestru.

Inače novela Božićna priča smatra se jednom od najboljih priča takve tematike, a sam Dickens ju je objavio davne 1843. godine kad je postigla veliki uspjeh.

Film možete pogledati u Cinestaru i Movieplexu od četvrtka, 26. studenoga.

Prošlotjedni blockbusteri

Također ne zaboravite da se u kinima još uvijek prikazuje Mladi mjesec, dugo iščekivani nastavak sage o ljubavi između vampira i smrtnice. Mladi mjesec drugi je dio priče o Belli (Kristen Stewart)  i Edwardu (Robert Pattison) koji je nakon njenog 18. rođendana odluči napustiti kako bi je zaštitio. Bella, slomljena srca i potpuno skrhana, slučajno otkriva da može pozvati svog najdražeg kad god je u opasnosti...

„The Infomant" istinita je priča o Marku Whitacru (Matt Damon), vjerojatno najpoznatijem korporativnom cinkarošu SAD-a koji se potpuno izgubio u moru vlastitih laži. Steven Soderbergh u ovoj je crnoj komediji predstavio čovjeka koji je otkrio da se njegovi poslodavci bave malverzacijama oko cijena i poreza što on sam nije mogao prešutjeti. Na taj način postao je prvi izvršni direktor koji se suprotstavio poslodavcima
26.11.2009. 00:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh