« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
PEROM PROTIV PALICA

Novinarsko policijski dobrotvorni party za žrtve nasilja

Prikupljaju se donacije za izdavanje Bijele knjige - dokumenta o napadima na medijske djelatnike u zadnjih 20-ak godina.

Više o

HND

,

novinarski dom

,

Luka Ritz

,

žrtve nasilja

,

novinari

,

policajci

,

Ivan Grbavac

,

Perom protiv palica

,

Bijela knjiga

,

dobrotvorni party

Na večerašnjem dobrotvornom novinarskom partyju "Perom protiv palica", na kojemu će se prikupljati donacije za financiranje izdavanja tzv. Bijele knjige o svim napadima na medijske djelatnike u Hrvatskoj, bit će zapaljene svijeće u spomen na sve nevine žrtve nasilja, a akciji će se pridružiti i policajci koji će u svim policijskim postajama zapaliti lampaše i za ubijenog kolegu Ivana Grbavca.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) danas je priopćilo da će se na partyju, koji u Novinarskom domu organizira Zbor istraživačkih novinara HND-a, u 22 sata zapaliti svijeće za policajca Ivana Grbavca ubijenog u nedavnoj pljački banke u Sesvetama, Luku Ritza, mladića lani umrlog od posljedica premlaćivanja, te za sve nevine žrtve nasilja.

Toj jučer na Facebooku pokrenutoj novinarskoj inicijativi pridružilo se i Ravnateljstvo policije, pa će lampaši za Ivana Grbavca i sve žrtve nasilja večeras gorjeti i u svim policijskim postajama u državi.

HND ističe kako spomen na tragično preminule Grbavca i Ritza novinari žele obilježiti zajedno sa sjećanjem na novinarske žrtve nasilja, lani u atentatu ubijene Ivu Pukanića i Niku Franjića, te sve kolege koji su radeći svoj posao bili žrtve ratne agresije.

Na partyju će se prikupljat donacije za izdavanje Bijele knjige, odnosno dokumenta o svim slučajevima prijetnji i napada na novinare, fotoreportere, snimatelje, urednike, izdavače i sve zaposlene u medijima u zadnjih 20-ak godina. (hina/metro-portal)

15.05.2009. 14:35:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh