« Fun
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Novinari BBC-a ostavljali seksualne telefonske poruke

Riječ je o posljednjem u nizu skandala na uglednom BBC-u.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

BBC

,

novinari BBC-a

,

novinarske provokacije

Britanska televizija BBC našla se pod velikim pritiskom nakon što su dvojica televizijskih voditelja telefonom zvali jednog glumca i ostavljali mu neugodne poruke sa seksualnim sadržajem.

Nakon što su se u priču uključila i tijela za nadzor medija, javio se i predsjednik britanske vlade Gordon Brown opisavši pozive kao "neprimjerene i neprihvatljive".

Konzervativni zastupnici u britanskom parlamentu u srijedu su zatražili suspenziju dvojice televizijskih voditelja odgovornih za pozive, Russella Branda i Jonathana Rossa.

Njih su dvojica nazivali 78-godišnjeg glumca Andrewa Sachsa i na njegovoj telefonskoj sekretarici ostavili više neugodnih poruka. Između ostaloga, Ross je ostavio poruku u kojoj je tvrdio da je Brand imao spolni odnos s glumčevom unukom.

Poruke su sredinom listopada emitirane u programu Radija 2. BBC i tijelo za nadzor medija Oftcom pokrenuli su istragu o tome kako je došlo do emitiranja i tko je odgovoran. BBC, koji je u međuvremenu primio 10.000 žalbi zbog toga, u međuvremenu se javno ispričao.

Riječ je o posljednjem u nizu skandala na uglednom BBC-u. Među njima je i "Queengate", slučaj iz prošle godine, kad su producenti pogrešno montirali i emitirali video prilog u emisiji o britanskoj kraljici. BBC se tada ispričao kraljici, ali niz neugodnih slučajeva se nastavlja. (hina/metro-portal)

29.10.2008. 14:12:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh