« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
MASLINARSTVO I JUŽNE KULTURE

Novi studiji na dubrovačkom sveučilištu

Institut za maslinarstvo i južne kulture postao bi sastavnicom dubrovačkog sveučilišta a na prostoru bivše ustanove sagradio bi se studentski dom

Fotografija vijesti
Više o

Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku dobilo je nedavnim dopunama zakona mogućnost da uvede nove obrazovne studije, zaključio je danas Mateo Milković, rektor sveučilišta, javlja Hina.

"Vjerujemo da ćemo se sa Zavodom za maslinarstvo i južne kulture dogovoriti o organizaciji novog instituta za maslinarstvo i južne kulture koji bi i službeno od 1. listopada postao sastavnicom dubrovačkog sveučilišta", kazao je rektor Milković.

Dopunom zakona stekli su se i uvjeti da se može pristupiti izgradnji studentskog doma na dijelu prostora negdašnje Stanice za južne kulture.

"Osnivanjem instituta za maslinarstvo i južne kulture omogućuje se izrada projektne dokumentacije za građevnu i lokacijsku dozvolu za izgradnju studentskog doma na dijelu prostora bivše ustanove - Stanice za južne kulture", kazao je Milković.

Dodao je kako se očekuje da će se do ljeta 2012. izraditi projektna dokumentacija i pribaviti potrebne dozvole, a do kraja te godine raspisati i natječaj za gradnju studentskog doma, za što već postoji idejno rješenje.

04.07.2011. 15:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh