« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NEMIRI SE NASTAVLJAJU

Novi sukob KFOR-a i kosovskih Srba

Vojnici KFOR-a pokušali su suzavcem i pucnjevima u zrak rastjerati više stotina kosovskih Srba koji su se okupili kako bi spriječili uklanjanje barikade na sjeveru Kosova

Više o

Srbija

,

Kosovo

,

KFOR

,

uklanjanje barikada

Snage KFOR-a i lokalni Srbi sukobili su se u noći sa srijede na četvrtak na sjeveru Kosova pošto su vojnici mirovnih snaga neuspješno pokušali ukloniti barikadu s prometnice koja povezuje Mitrovicu i granicu sa Srbijom, prenose agencije, javlja Hina.

Vojnici KFOR-a pokušali su suzavcem i pucnjevima u zrak rastjerati više stotina kosovskih Srba koji su se okupili kako bi spriječili uklanjanje barikade podignute u srpnju nedaleko od Zvečana.

Očevici navode da su portugalski i mađarski vojnici KFOR-a postavili bodljikavu žicu i napravili kordon te pokušali teškom mehanizacijom srušiti betonsku barikadu, prenosi Reuters. No kosovski Srbi koji dežuraju pokraj barikada sirenama su pozvali pomoć, spriječivši KFOR-ove snage u njihovoj nakani.

Vojnici KFOR-a su se s barikade, koju su kosovski Srbi ojačali budući da se oštetila, povukli jedan sat poslije ponoći, prenose agencije.

Na sjeveru Kosova građani dežuraju na dvadesetak barikada. Ondje već četiri mjeseca kosovski Srbi kontroliraju promet, omogućujući prolaz pripadnicima KFOR-a uz strogu kontrolu, no ne dopuštaju kretanje pripadnika EULEX-a jer prevozi albanske carinike i policajce.

24.11.2011. 10:30:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh