« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
smjena

Novi šef zagrebačke policije Branko Peran

Smjena je epilog napada na Josipa Galinca, predsjednika uprave Industrogradnje

Fotografija vijesti
Više o

Berislav Rončević

,

Branko Peran

,

Josip Galinec

Nakon poslijepodnevnog premlaćivanja predsjednika Uprave Industrogradnje Josipa Galinca, trećeg takvog napada u posljednja tri mjeseca, smijenjen je nedavno postavljeni načelnik zagrebačke policije Ivica Tolušić, a na njegovo će mjesto biti postavljen dosadašnji šef Policijske uprave šibensko-kninske Branko Peran.

"Učinit ćemo sve da Zagreb bude siguran grad i da se ovim bezobraznim pokušajima ubojstava stane na kraj", kazao je ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević.

O novim kadrovskim promjenama novinare su, uz ministra i budućeg načelnika zagrebačke Policijske uprave, večeras izvijestili glavni ravnatelj policije Marijan Benko kojemu je Vlada danas povjerila još jedan mandat te njegov novi zamjenik, dosadašnji šef varaždinske policije, Dražen Vitez.

"Svi u ovoj državi imaju pravo živjeti sigurno i naša je obveza da se počinitelji i nalogodavci privedu. Ovaj je tim to spreman učiniti", ponovio je Rončević.

Ustvrdio je da nova kadrovska križaljka, u prvom redu novi Benkov mandat, baca u vodu sva nagađanja o neslaganju ministra unutarnjih poslova i ravnatelja policije.

"Nema podjela, mi smo na istom putu, a ako autori tih teza dolaze iz policije znači da imaju previše vremena, odnosno premalo posla", ustvrdio je Rončević.

Dodao je kako ima puno povjerenje u nove policijske čelnike te kako je uvjeren da će učiniti sve da se rasvijetle svi neriješeni slučajevi, uključujući i napade na novinara Dušana Miljuša i bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

"Uvjeravam vas da nema slučajeva koji se stavljaju u ladicu i na kojima se prestaje raditi", kazao je Rončević.

Ipak, ustvrdio je da se ne osjeća odgovornim što je dosadašnji načelnik zagrebačke policije Ivica Tolušić smijenjen nakon samo nekoliko mjeseci, naglašavajući da je Tolušić od početka postavljen kao "prijelazno rješenje".

I Benko je ponovio da na otkrivanju počinitelja i naručitelja brutalnih premlaćivanja u Zagrebu policija daje sve od sebe. Ipak, kazao je da u metropoli nema dovoljno policajaca te da bi trebalo otvoriti novih četiri do pet policijskih postaja.

U interesu istrage Benko nije želio odgovoriti na pitanje je li Galinec ranije prijavljivao prijetnje te je li policija upoznata s činjenicom da je koristio usluge privatnih zaštitara nakon što su neki članovi zagrebačkog podzemlja navodno od njega pokušali iznuditi pet milijuna eura.

17.09.2008. 23:28:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh