« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Teško pretučen direktor Industrogradnje

Usred bijela dana na parkingu u Vukovarskoj ulici

Policijski očevid iza zgrade Ministarstva gospodarstva
Policijski očevid iza zgrade Ministarstva gospodarstva (Vedran Đulić/CROPIX)
Više o

Industrogradnja

,

premlaćivanje

,

Josip Galinec

Predsjednik uprave Industrogradnje Josip Galinec teško je ozlijeđen nakon što su ga poslijepodne napala dvojica muškaraca, no u zagrebačkoj klinici Sestara milosrdnica, gdje je na liječničkoj njezi i dalje se ne mogu dobiti detaljniji podaci o njegovu zdravstvenom stanju.

Galinec je nešto prije 15,30 sati pretučen metalnim palicama nedaleko Ministarstva gospodarstva, na parkiralištu u Vukovarskoj ulici.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba potvrdila je da su 36-godišnjeg Galinca napala dvojica nepoznatih mlađih muškaraca. Prema izjavama očevidaca napadači su bili djelomično maskirani, a na glavama su najvjerojatnije imali šilt kape.

Portir Ministarstava gospodarstva novinarima je kazao da je nedugo nakon napada zapazio dvojicu mršavijih muškaraca starih oko 20 godina kako trče prema hotelu Internacional, dok je napadnuti ostao ležati. Potom je, dodao je, pozvao policiju i hitnu pomoć koja je Galinca odvela u bolnicu Sestara milosrdnica.

Galinec je u svijetu financija postao poznat još krajem prošlog desetljeća, kada je postao direktor brokerskih poslova u Zagrebačkoj banci. Vlastitu tvrtku za poslovno i financijsko savjetovanje, kojoj je i danas na čelu, osniva 2002. Za predsjednika Uprave Industrogradnje imenovan je sredinom 2006., kao direktor tvrtke koja je najveći dioničar Industrogradnje.

Premlaćivanje Josipa Galinca treći je takav napad u posljednja tri mjeseca. Na sličan način pretučeni su i novinar Dušan Miljuš te bivši direktor Zagrebačkih cesta Igora Rađenović.

Napad su na sjednici Vlade osudili premijer Ivo Sanader i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, ističući da policijski čelnici trebaju biti smijenjeni ukoliko takve slučajeve nisu u stanju spriječiti. (HINA)

17.09.2008. 20:51:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh