« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
KREDITI U ŠVICARCIMA

Novi sastanak Vlade i bankara u Ministarstvu financija

Jačanje franka udar je na građane koji imaju gotovo 30 milijardi kuna kredita vezanih uz švicarski franak, a riječ je uglavnom o stambenim kreditima i kreditima za kupnju automobila

Fotografija vijesti
Više o

krediti

,

bankari

,

švicarski franak

,

krediti u švicarcima

Predstavnici banaka i Vlade i danas su se sastali u prostorijama Ministarstva financija kako bi pokušali dogovoriti mogućnosti ublažavanja otplate korisnicima kredita u švicarskim francima, ali ni jedni niti drugi nisu željeli davati nikakve izjave nakon sastanka, prenosi Hina.

Prema priopćenju Ministarstva financija sa jučerašnjeg sastanka današnji je skup sazvan jer je, s obzirom na kompleksnost cjelokupne problematike, trebalo dodatno testirati i analizirati neke od mogućnosti.

Iz Ministarstva su u tom priopćenju naveli i da su predstavnici banaka iskazali kako oni također prepoznaju problem i poteškoće koje je uzrokovalo jačanje tečaja švicarskog franka.

Jačanje franka udar je na građane koji imaju gotovo 30 milijardi kuna kredita vezanih uz švicarski franak, a riječ je uglavnom o stambenim kreditima i kreditima za kupnju automobila.

U ukupnim stambenim kreditima oni indeksirani u franku imaju udjel veći od 42 posto, a u kreditima za kupnju automobila od 47 posto.

Kuna je inače na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke ojačala prema švicarskom franku za 0,63 posto, pa se rekordni tečaj franka od 6,72 kune sa jučer utvrđene tečajnice na današnjoj spustio na 6,68 kune.

03.08.2011. 16:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh