« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
NAJAVE

Novi rezidencijalni program izvedbenih umjetnosti

Projekt se razvio iz programa zagrebačkog Fonda za druge, nositelj je udruga Domino, a u 2020. kvalitetu Otočke veze prepoznala je i sufinancirala Kreativna Europa

Otočka veza
Otočka veza (Arhiva)
Više o

izvedbene umjetnosti

,

rezidencije

Otočka veza (Island Connect) je projekt suradnje pet organizacija s fokusom na izvedbene umjetnosti, a bazira se na rezdencijalnim programima po otocima Irske, Grčke, Španjolske, Danske i Hrvatske.

Projekt se razvio iz programa zagrebačkog Fonda za druge, nositelj je udruga Domino, a u 2020. kvalitetu Otočke veze prepoznala je i sufinancirala Kreativna Europa. 

Partneri projekta zajedničkim aktivnostima pridonose stvaranju i konsolidaciji izvedbenih umjetnosti, a kroz rezidencijalne boravke žele podržati umjetnike i umjetničke skupine u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju

Program u Hrvatskoj provodi Domino u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci u Palači Moise na Cresu. Ostali projektni partneri i otoci realizacije programa su Bækkelund International Residency Center for Artists (BIRCA) na danskom otoku Bornholm, Centre d'Investigació Escènica de Sineu (C.IN.E) na Mallorci, Irish Aerial Creation Centre (IACC) u Limericku te ENTROPIA na grčkom otoku Naxos.

Otočka veza raspisala je natječaj za umjetnike i umjetničke organizacije, rok za prijavu je 11. siječnja 2021., a sve informaciji o programu, prijavi i partnerima možete naći na službenoj stranici projekta www.islandconnect.eu.

17.12.2020. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh