« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Novi program zbrinjavanja radnika Dalmatinke Nove

Sastanak radnika, braće Ladini i predstavnika zavoda za zapošljavanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Toni Pastar/EPEHA)
Više o

Dalmatinka Nova

,

Ladini

,

Zavod za zapošljavanje

,

Iva Radonja

,

zbrinjavanje radnika

U Županijskom zavodu za zapošljavanje u Splitu danas je održan trosatni sastanak predstavnika radnika Dalmatinke Nove s vodstvom tvrtke, braćom Ladini, i predstavnicima zavoda, na kojemu je dogovoreno da se pristupi izradi novog programu zbrinjavanja viška radnika, te da se stari program zbrinjavanja, dogovoren bez suglasnosti sa sindikatima, neće primjenjivati, rekla je Iva Radonja, predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove.

Po njezinim riječima "programu novog zbrinjavanja trebalo bi pristupiti u suradnji sa sindikatima već sljedećeg tjedna od utorka do petka, nakon što se poslodavac konzultira sa sindikatom".

Ističe kako novi program zbrinjavanja viška radnika poslodavac može uručiti sindikalcima tek nakon 1. listopada, kad se prema sporazumu iz lipnja ispoštuju sve obveze poslodavca prema radnicima te isplati šest zaostalih plaća.

Odvjetnik radnika Damir Vujanović rekao je kako je zadovoljan današnjim tijekom pregovora s poslodavcem.

"Uz posredovanje županijskog Zavoda za zapošljavanje, prošlotjednu listu o zbrinjavanju viška radnika stavili smo izvan snage, jer je bila ishitrena i bez poštivanja osnovnih kriterija o zbrinjavanju viška radnika prema Zakonu o radu", kazao je Vujanović naglašavajući da poslodavci sada zajedno s predstavnicima radnika pristupaju konačnom prijedlogu nacrta o zbrinjavanju viška radnika.

"Od sljedećeg tjedna krećemo na pregovore s poslodavcima, uz uvjet da poslodavac do kraja rujna ispuni sve obveze prema radnicima", naveo je Vujanović. (HINA)

17.09.2008. 20:24:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh