« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
trendovi s istoka

Novi premijer i prva dama osvojili srca Japanaca

On snima pop hitove, a ona putuje u svemir - tko ih ne bi volio

(Wikipedia)
Više o

Japan

,

japanski premijer

,

Japanska demokratska stranka

Novi japanski premijer, Yukio Hatoyama, trudi se promijeniti politiku te zemlje, ali svoje je sunarodnjake pogodio u žicu pjesmom koju je otpjevao prije dva desetljeća.

Njegova pop balada „Take Heart - Fly, Dove of Peace" iz 1988., snimljena nedugo nakon što je postao članom parlamenta, nedavno je prodana na internetu za 35.000 jena (oko 230 funti).

62-godišnji čelnik Demokratske stranke trebao bi prisegnuti za premijera 16. rujna.

Producent pjesme, 65-godišnji zubar s otoka Hokaido, kaže da je bio iznenađen konačnim ishodom aukcije čije je nadmetanje započelo s 1.000 jena.

„Nisam mogao ni sanjati da će doći dan kad će ova pjesma privući toliko pažnje", rekao je Teruaki Asanuma za Kyodo News.

Zubar kaže da je napisao pjesmu na zahtjev gospodina Hatoyame, a svega 100 je primjeraka bilo distribuirano, uglavnom njegovim političkim pristašama.

Premijer je navodno želio otpjevati tradicionalnu japansku pjesmu, ali mu je gospodin Asanuma preporučio nešto u laganijem, popularnijem stilu.

Miyuki Hatoyama, bivša glumica i žena novog premijera, naumila je postati najzabavnijom japanskom prvom damom u povijesti.

Ona sanja o snimanju holivudskog filma s Tomom Cruiseom, za kojeg je uvjerena da je u prošlom životu bio Japanac.

Kaže da jede sunce, što joj daje nevjerojatnu energiju, a u tome joj se nedavno pridružio i suprug.

Svoja iskustva Miyuki opisuje u knjizi „Čudne stvari s kojima sam se susrela", a uključuju i put na Veneru kad su je jednom prilikom oteli vanzemaljci. Kaže kako je njen bivši muž bio uvjeren da je to sanjala, ali o novom premijeru piše: „Moj sadašnji suprug razmišlja drukčije. Sigurno bi rekao da je to divno."

Zanimljiva je slučajnost da Hatoyamu zbog njegovih velikih očiju zovu vanzemaljcem.

Unatoč premijerovoj politici i zvjezdanoj prošlosti, njegova žena zasad plijeni više pažnje. Osvaja nebrojene obožavatelje diljem zemlje, a Japanci svjetskim medijima priznaju kako su oduševljeni što konačno imaju zanimljivu prvu damu, koja nije dosadna ni uštogljena.


08.09.2009. 16:19:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh