« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
STRAŠNO!

Novi potres u Nepalu, tresla se i Indija

Novi snažan potres pogodio je Nepal i Indiju u nedjelju i zatresao je zgrade u središtu New Delhija te izazvao lavine na Himalaji.

Strašna situacija u Nepalu
Strašna situacija u Nepalu (Twitter)
Više o

Nepal

,

potres

,

Mt. Everest

,

lavine

Nakon razornog potresa jačine 7.9 stupnjeva u subotu koji je, po dosadašnjim podacima, usmrtio najmanje dvije tisuće ljudi i ozlijedio preko 5 tisuća, uz goleme materijalne štete, u nedjelju je Nepal i Indiju pogodio još jedan, jakosti 6.7 stupnjeva.

Američki geološki institut priopćio je da se radi o potresu jakosti 6,7 stupnjeva, što je ipak blaže od subotnjeg potresa od 7,9 stupnjeva koji je pogodio tu regiju u subotu i odnio više od 2000 života - 1953 u Nepalu, te nekoliko desetaka na sjeveru Indije i u Kini.

"Još jedan potres, upravo ga osjećamo...", rekao je indijski alpinist Arjun Vajpai u telefonskoj izjavi za Reuters iz baznog logora na Makalu, dvadeset kilometara udaljenom od Mount Everesta.

Krici i zvuk lavine mogli su se čuti preko telefona dok je Vajpai govorio, navodi Reuters.

Iz baznog logora na Everestu oglasio se rumunjski alpinist Alex Gavan koji je objavio na Twitteru da je novi potres pokrenuo tri lavine.u poručju dvadeset kilometara udaljenom od Mount Everesta.

26.04.2015. 10:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh