« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
6. siječnja nova prilika

Novi natječaji za brodogradilišta odmah iza Nove Godine

Vlada je danas odbila ponude koje su u prvom krugu privatizacije bile podnijete za Brodotrogir i Brodosplit

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX )
Više o

Jadranka Kosor

,

brodogradilište

,

Brodotrogir

,

privatizacija

,

Brodosplit

,

Đuro Popijač

,

natječaji

Natječaji za drugi krug privatizacije šest hrvatskih brodogradilišta bit će raspisan 6. siječnja iduće godine, najavljeno je s današnje sjednice hrvatske Vlade.

Vlada je, naime, danas odbila ponude koje su u prvom krugu privatizacije bile podnijete za Brodotrogir (ponuda tvrtke More Trogir) i Brodosplit - Brodogradilište specijalnih objekata (BSO) Split (tvrtke Adria Mar), te odlučila o pristupanju prodaji dionica i udjela u pulskom Uljaniku, riječkom 3. maju, Brodograđevnoj industriji Split, Brodotrogiru, Brodogradilištu Kraljevica i BSO.

Pritom je Vlada zadužila Hrvatski fond za privatizaciju da za drugi krug privatizacije pripremi svu potrebnu ponudbenu dokumentaciju, obrasce i druge akte te da pripremi i objavi javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica i poslovnih udjela.

Javni poziv će se objaviti 6. siječnja 2010. godine, stoji u vladinoj odluci.

Pred drugim smo krugom privatizacije brodogradilišta, istaknula je premijerka Jadranka Kosor, a ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač najavio je natječaje za drugi krug. Podsjetio je pritom da je natječaj za prvi krug privatizacije bio raspisan 1. kolovoza ove godine, a rok za ponude bio je do 30. rujna do kada su otkupljene bile 34 ponudbene dokumentacije.

Valjane ponude dale su samo tvrtka More Trogir za Brodotrogir i Adria Mar za BSO, a povjerenstva zadužena za privatizaciju brodogradilišta u svojoj su analizi zaključila da ni jedna ne zadovoljava obvezne uvjete natječaja, pa su Ministarstvu gospodarstva, a ono Vladi predložili da se te ponude odbiju, kratko je podsjetio Popijač. (hina/metro-portal)

03.12.2009. 15:50:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh