« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KOSOR ODUŠEVLJENA

Novi ministri Vladi daju energiju, polet, uzlet i osvježenje

Jadranka Kosor puna je optimizma za budućnost i vjeruje u sposobnosti novih članova vlade koje je odabrala

Novi ministri
Novi ministri (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Jasen Mesić

,

Davor Božinović

,

Branko Bačić

,

rekonstrukcija vlade

,

novi ministri

,

Martina Dalić

Novi članovi Vlade nova su snaga, mogućnost i znanje za projekte koji su pred nama u 2011., istaknula je danas premijerka Jadranka Kosor, pozivajući saborske zastupnike da iskažu povjerenje novim ministrima i potpredsjednicima Vlade. Premijerka je sa saborske govornice izrazila uvjerenje kako dosadašnji rad i iskustvo novih članova njezine vlade jamči uspješno ostvarenje tri osnovna stupa vlade - završetak pregovora s EU, gospodarski oporavak i borba protiv korupcije.

Oni će, kaže, biti dio tima u kojem će svi morati dati svoj maksimum. "S današnjim danom ništa ne počinje niti završava, a ljudi koje predlažem svojim ulaskom u tim daju mu novu energiju, polet, uzlet i osvježenje koji je potreban svakoj vladi", kazala je Kosor.

Za Martinu Dalić, koju predlaže za novu ministricu financija, kazala je kako zbog njezinog bogatog iskustva i rezultata te moći okupljanja vjeruje da će biti uspješna ministrica i dio gospodarskog tima.

Uvjerena je i da će Davor Božinović, kao novi ministar obrane, svojim iskustvom u radu pri NATO-u te u Ministarstvu vanjskih poslova doprinijeti da se iskoriste svi potencijali koji proizlaze iz članstva u tom savezu.

I Branka Bačića, kojeg predlaže za novog ministra zaštite okoliša i graditeljstva, vidi kao stručnjaka koji će, među inim, pomoći i rješavanju prepreka na koje gospodarstvenici i potencijalni investitori nailaze na terenu.

Kao dokazani stručnjak, dodala je premijerka, dolazi i Jasen Mesić kojega predlaže za novog ministra kulture, a čija će mladost i energija, uvjerena je, bitno pridonijeti ostvarenju zacrtanih vladinih ciljeva.

Kosor puna optimizma

Kosor je naglasila kako dosljedna provedba Vladina programa gospodarskog oporavka znači izlazak Hrvatske iz krize, a u tom kontekstu, ističe, gleda i na provedbu velikih investicijskih projekata, njih 30, koje je Vlada najavila, a koji su ukupno vrijedni oko 14 milijardi eura.

"Vladajuća koalicija uvjerena je da, ako se dio njih oživotvori, možemo u 2011. imati i veći gospodarski rast od predviđenih 1,5 posto", kazala je Kosor, dodavši da će to značiti i smanjenje broja nezaposlenih, a što je, kako je rekla, brojka koja sve zabrinjava.

Kosor je odbacila teze da u 2011. kao izbornoj godini ništa ne treba započinjati. "Izborna godina je kao i svaka druga i ne smije biti izgubljena, već godina u kojoj će Vlada raditi 24 sata dnevno", naglasila je.

Izborna godina, dodaje, ne smije biti godina nerada, političkih prepucavanja i godina u kojoj ćemo gubiti snagu, već godina u kojoj ćemo oko strateških pitanja pokazati zajedništvo. Ponovno je stoga pozvala oporbu da snažno podrži provedbu Programa gospodarskog oporavka, pregovore o ulasku u EU i borbu protiv korupcije, kao stupove rada njezine vlade.

Osvrnula se i na prigovore da održavanje izvanredne sjednice Sabora iziskuje dodatne troškove, kazavši kako Vlada nije mogla čekati ustavni rok za redovno zasjedanje (15. siječnja). Izvijestila je kako se Klub HDZ-a odlučio da se njegovi zastupnici odreknu troškova prijevoza za dolazak na sjednicu. O prijedlogu rekonstrukcije vlade raspravljaju saborski klubovi.(hina/metro-portal)

29.12.2010. 12:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh