« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SABORSKA RASPRAVA

Kosor traži zastupnike da podrže nove snage u Vladi

Novi ministri će pomoći Kosor da Hrvatska završi pregovore s EU i procede Program gospodarskog oporavka

Sabor
Sabor (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

rekonstrukcija vlade

,

novi ministri

,

Martina Dalić

Premijerka Jadranka Kosor pozvala je danas saborske zastupnike da iskažu povjerenje novim članovima njezine Vlade, ističući da će četiri nova ministra te tri potpredsjednika Vlade, od kojih je jedan novi član Banskih dvora, biti nova snaga za ostvarenje strateških ciljeva - završetak pregovora s EU i izlazak iz krize.

"Predlažem da u Vladu imenujete ljude koji će po mom i mišljenju vladajuće koalicije dati jednu novu snagu da u godini pred nama uspješno obavimo sve zadaće koje su i stupovi rada ove vlade, za koje vjerujem da ih podupiremo svi - završetak pregovora u idućoj godini i dosljedna provedba Programa gospodarskog oporavka", poručila je premijerka zastupnicima na izvanrednoj sjednici Sabora na kojoj bi trebala biti potvrđena rekonstrukcija Vlade.

Predsjednica Vlade je za za novu ministricu financija predložila Martinu Dalić, za ministra obrane Davora Božinovića, za ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branka Bačića, a za novog ministra kulture Jasena Mesića.

Potvrdi li ih saborska većina, Dalić će na dužnost ministrice financija stupiti s mjesta predsjednice Uprave Partner banke, Božinović na dužnost ministra obrane stupa s mjesta državnog tajnika za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova, Bačić je glavni tajnik HDZ-a, a Mesić na dužnost ministra kulture dolazi kao ravnatelj Uprave za arhivsku djelatnost i arheološku baštinu u Ministarstvu kulture.

Premijerka Kosor od Sabora traži i da Domagoja Miloševića, većinskog vlasnika i predsjednika Uprave Pastor Grupe, imenuje potpredsjednikom Vlade za investicije, te da potpredsjednicima imenuje i ministra poljoprivrede Petra Čobankovića (za gospodarstvo) i ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića.

U zastupničke bi se klupe, pak, trebali vratiti dosadašnji ministri financija Ivan Šuker, obrane Branko Vukelić, zaštite okoliša Marina Matulović Dropulić i kulture Božo Biškupić.(hina/metro-portal)

29.12.2010. 11:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh