« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
ode sloboda govora

Novi list cenzurirao Starčevića

Novinari ovih dana baš nemaju sreće s nadređenima i vlasnicima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

cenzura

,

Novi list cenzura

,

Ivan Starčević

Nakon gotovo pa skandaloznog govora Hrvoja Appelta koji je prenio tek dio portala, a o novinama je bolje i ne govoriti, cenzuru urednika doživio je i Ivan Starčević, čija je kolumna u Novom listu prvi puta u dvije godine suradnje ostala prazna.

Starčević, naravno, naglašava da je tekst vlasništvo novinara i da to što mu se dogodilo predstavlja još jedan biser u nizu uredničko/vlasničkih intervencija iz „viših razloga", jer urednik Novog lista Ivica Đikić ima nešto protiv njegovog teksta.

Tekst prenosimo s Večernjeg lista, pa vi vidite koga je to i čime ugrozio znani komentator TV događanja:

U Hrvatskoj je na današnji dan osnovan prvi partizanski odred u okupiranoj Evropi, pa su u tom smislu Đuka Hrženjak i Stjepan Mesić održali prijeteće govore narodu koji je taj antifašistički odred osnovao. Opet smo dobili porciju da smo fašisti, a posebna je kriva država koja kvari mladež udžbenicima i tolerira kojekakve povjesničare. Predsjednik države Stjepan kaže da je on danas sam u borbi protiv fašizma. Hrženjak je ishvalio ne samo antifašističku borbu nego i potonji komunistički režim. Đuka je ratni veteran, a Stjepan je politički veteran. Obojica su roba za Sv. Križ Začretje i Sv. Helenu, za outlete u kojima se uz veliki popust prodaje roba za koju na tržištu više nema zanimanja. Uzalud se upinju, ta dva stara sebična trgovca.

25.06.2009. 20:26:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh