« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
SLIJEDE KONKURENCIJU

Novi iPhone će imati 4,6-inčni ekran

Toliki ekran ima i najveći Appleov konkurenski mobitel Galaxy S2 koji je najprodavaniji mobitel na svijetu

Fotografija vijesti
Više o

novi iPhone

,

iPhone 5

,

Samsung Galaxy

Appleov novi iPhone će imati veći 4,6-inčni Retina ekran i bit će predstavljen u drugom kvartalu 2012. godine, pišu južnokorejski mediji prenosi Sarajevo-X.

Prema napisima južnokorejskih medija, djelatnici tvrtke Apple su odlučili drastično povećati ekran nove generacije popularnog mobitela koji će se zvati "novi iPhone", Prema pouzdanim izvorima, tvrtka je već počela naručivati ekrane od dobavljača.

Trenutni model ima ekran veličine 3,5 inča. Aktualni iPhone 4S je predstavljen prošle godine i smatra se poboljšanom verzijom iPhonea 4 iz 2010. godine. Appleovi dobavljači LG i Samsung nisu komentirali ove izvještaje.

Mobitel iPhone je ključni proizvod kompanije Apple te njegova prodaja čini polovinu ukupne prodaje uređaja. No, Apple je privremeno izgubio prvo mjesto vodećeg svjetskog proizvođača mobitela od Samsung Electronicsa, koji je prodao više od 20 milijuna mobitela Galaxy S2, a koji ima 4,6-inčni OLED ekran.

Od Samsunga se očekuje skorašnje predstavljanje mobitela Galaxy S3, koji će imati operativni sustav Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 4,6-inčni HD ekran rezolucije 1080p i 1,5 GHz quad-core Samsung Exynos procesor.

Samsung Galaxy S3 će vjerovatno biti najveći konkurent novom iPhoneu, tako da bi Apple mogao napraviti korak naprijed uvođenjem ekrana veće rezolucije, kao što je slučaj s novim iPadom.

Prethodni izvještaji govore da će novi iPhone imati oblik suze, kako bi se našlo mjesta za veći ekran, te da će imati A5X procesor koji ima i novi Ipad. Očekuje se i da će podržavati 4G mrežu.

Apple bi trebao predstaviti novi iPhone u lipnju u San Franciscu, nakon čega bi počela i njegova prodaja.

24.03.2012. 18:14:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh