« Hrvatska
objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana
SJAJNO

Novi e-tečaj UNICEF-a i Udruga Roda

Udruga Roda uz podršku UNICEF-a pokrenula e-tečaj o zdravlju žene nakon poroda

Udruga Roda
Udruga Roda (Arhiva)
Više o

UNICEF

,

udruga RODA

Nakon velikog interesa i uspjeha pet ciklusa besplatnog e-tečaja "Pripreme za porod", kojeg je pohađalo 5.300 trudnica iz svih dijelova Hrvatske, udruga Roda je uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i donaciju građanki i građana pokrenula nastavak, e-tečaj „Pripreme za babinje".

Novi besplatan e-tečaj kroz zanimljive tekstove, kratke video materijale, edukativne grafike te interaktivne i edukativne igre, vodi buduće roditelje kroz iskustvo babinja.

"U trudnoći se najčešće spremamo za porod i kako brinuti o djetetu, žene često nemaju dovoljno informacija o svom zdravlju nakon poroda - odnosno u babinju ili vremenu nakon poroda. Zato smo pripremile ovaj tečaj, s ciljem da pružimo informacije o tome što se događa sa ženskim tijelom u periodu nakon poroda, u babinju - informacije o fizičkim promjenama koje su uobičajene u tjednima nakon poroda, o promjenama u obitelji i svakodnevnoj rutini i kako se s njima nositi," kazala je voditeljica projekta iz Udruge Roda, Daniela Drandić.

„Buduće majke i očevi trebaju podršku kako bi bili što bolje pripremljeni za svoju novu važnu ulogu, počevši od trudnoće i poroda do prvih mjeseci djetetova života. U prvim tjednima nakon poroda ženino tijelo prolazi kroz brojne promjene te je stoga važno da budući roditelji znaju o kakvim je promjenama riječ i kako čuvati zdravlje žene u tom periodu. Raduje nas što u suradnji s Udrugom Roda - Roditelji u akciji možemo ponuditi besplatan tečaj koji će roditeljima omogućiti da se educiraju i o ovoj važnoj temi", kazala je Đurđica Ivković, voditeljica Odjela za rani razvoj djece u UNICEF-u.

E-tečaj "Pripreme za babinje" bit će dostupan sedam dana - odnosno do ponedjeljka, 23. studenog 2020. godine, a sljedeći ciklus je planiran krajem prosinca ove godine.

Polaznice prethodnih ciklusa e-tečaja bile su iznimno zadovoljne te bi ga čak 98% njih preporučilo prijateljici što pokazuje da je ovakva vrsta podrške neophodna. 

16.11.2020. 18:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh