« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
RADIONICE

Novi ciklus radionica u AKC Medika

Radionica urbane hortikulture održati će se u 4 termina 25. i 26. i rujna i 02. i 03. listopada od 16.- 19. sati, dok radionica izrade Afričkog nakita započinje u subotu 26. rujna od 16.00 sati

Urbana hortikultura
Urbana hortikultura (Arhiva)
Više o

AKC Medika

,

radionice

Autonomni kulturni centar poziva vas na prijave za radionice Urbane hortikulture i izrade afričkog nakita u prostoru AKC Medila, Pierottijeva 11.

Radionica urbane hortikulture održati će se u 4 termina 25. i 26. i rujna i 02. i 03. listopada (nije fiksno - već prema dogovoru s polaznicima/cama), od 16.- 19. sati, dok radionica izrade Afričkog nakita započinje u subotu 26. rujna od 16.00 sati.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen.

Zbog epidemioloških mjera, radionice će se održavati na otvorenom.

RADIONICA URBANE HORTIKULTURE

Cilj radionice je upoznavanje sa živim materijalima i njihova implementacija u dvorište kao nove živuće elemente koji će ozeleniti i uljepšati boravak na otvorenom. Koristit će se biljne vrste koje inače vole rasti u urbanim prostorima i biljke koje ne traže puno održavanja. Na radionici osim upoznavanja biljnih vrsta i njihovih navika rasta i održavanja, radi se na idejnim rješenjima gdje ih postaviti u prostoru kako bi postigli zelene oaze; fasade, kutovi ili točke u prostoru. Uz smještaj, potrebno je i voditi računa o mikroklimatskim uvjetima poput svjetla ili sjene, vode i supstrata radi njihovog samostalnog rasta i razvoja. Radionica se razvija u dvije etape, u prvoj se upoznajemo sa vanjskim prostorom gdje bilježimo najpogodnija mjesta i ideje za postavljanje i sadnju te koje ćemo biljne vrste zasaditi na tim prostorima. Zadnja faza je nabava materijala, potražnja biljnih vrsta i sadnica te finalno postavljanje i sadnja.

Radionica se održava u dva termina:
1. Upoznavanje sa materijalima i izrada idejnih rješenja
2. Nabava materijala, montaža i sadnja (termin u dogovoru s polaznicima/cama)
Praktični rad radionice odvijeti će se u dvorištu Medike, Pierottijeva 11. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu, ispunjavanjem upitnika na poveznici: https://bit.ly/31ZGCdK
Prijave primamo do 21.09.2020

Voditeljica radionice: Barda Vitja

https://www.facebook.com/events/1027121394426355

RADIONICA IZRADE AFRIČKOG NAKITA

Radionica izrade afričkog nakita, pravo je mjesto ukoliko želite saznati više o običajima afričke kulture ili se samo kreativno opustiti uz izradu nakita. Voditeljica radionice Lynder Musimbi Libese, članica udruge DAH, upoznati će vas s izradom afričkog nakita, ali i kako ga dizajnirati na moderan način. Slagati će se sve vrste nakita sa suvremenim materijalima.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju do 23.rujna, ispunjavanjem upitnika na slijedećoj poveznici: https://bit.ly/3jZWLpz

Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj (DAH), informira Afrikance u Republici Hrvatskoj o mogućnosti ostvarivanja prava i omogućavanju sudjelovanja njezinih članova i drugih Afrikanaca u hrvatskom društvu. DAH želi okupiti sve Afrikance koji žive u Republici Hrvatskoj kako bi postali velika manjina s ciljem poboljšanja kvalitete života novih i starih Afrikanaca koji žive u Hrvatskoj, studenata, migranta, imigranta s osnovnim ciljem promocije afričke kulture i načina života u hrvatskom društvu.
više na www.dah.hr

22.09.2020. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh