« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ISPROBAJTE

Novi Chrome će vas oduševiti

Ažuriranje je dizajnirano kako bi korisnici mogli uštedjeti megabajte i kako bi mogli pristupiti sadržaju kada je internet na telefonu isključen

Novi Chrome za Android
Novi Chrome za Android (Google)
Više o

Google

,

Chrome

,

Android

Google je objavio vijest da na Android telefone stiže nova Chrome verzija. Ažuriranje je dizajnirano kako bi korisnici mogli uštedjeti megabajte i kako bi mogli pristupiti sadržaju kada je internet na telefonu isključen.

Prije svega, Google je objavio da je osigurao Data Saver opciju i za video snimke. Ova opcija može uštedjeti čak 67 posto megabajta iz paketa kada se gledaju mp4 klipovi putem Chrome pretraživača. Osim toga, kada su korisnici na sporoj vezi, Google kaže da će Data Saver tehnologija automatski optimizirati HTTP sajtove. Ovi optimizirani sajtovi mogu uštedjeti čak 90 posto megabajta, a učitavaju se dva puta brže.

Chrome će korisnicima osigurati preuzimanje cijelih web stranica, glazbe, fotografija i video snimaka. Preuzetom sadržaju se može pristupiti kasnije. Ukoliko korisnici nešto preuzimaju, i u trenutku se prekine veza, preuzimanje će se automatski nastaviti kada se veza ponovno uspostavi.

Također, Google je objavio će dodati sugestije kada se otvaraju novi tabovi. No, to će se dogoditi tek u narednoj verziji

29.09.2016. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh