« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
RECTO VERSO

Novi album ZAZ u prodaji

Ovog puta „On Ira" (Idemo) poziva na putovanje, tvoreći šarenu, nestašnu priču kakva je i sama Zaz

Sjajan novi album Zaz
Sjajan novi album Zaz (Menart)
Više o

Menart

,

novi album

,

Zaz

,

Recto Verso

Nakon što nas je osvojila hitom Je Veux, a potom i singlovima Les passants  Eblouie per la nuit , baš kao i  fantastičnim nastupom u rasprodanom Domu sportova, francuska glazbenica Isabelle Geffroy ZAZ, vratila nam se s dugoočekivanim novim albumom "Recto Verso" (Sony Music/Menart).

Album je najavljen proljetnim singlom „On Ira"/We'll go" . ZAZ nas poziva na glazbeno putovanje nalik  Gauguinovom slikanju i u skladu s njezinom životnom filozofijom, koloristično, spontano i nepredvidljivo.

Ovog puta „On Ira" (Idemo) poziva na putovanje, tvoreći šarenu, nestašnu priču kakva je i sama Zaz.

S novim, drugim albumom donijet će, još jednom osvježenje na glazbenu scenu - nostalgične priče i magične ritmove u francuskom štihu.

Ova miljenica publike, započela je svoju karijeru 2001. godine u blues sastavu „Fifty Fingers". U međuvremenu je promijenila nekoliko sastava miješajući stilove poput jazza, bluesa, soula. U svibnju 2010. godine započela je svoju samostalnu karijeru s albumom ZAZ  koji uključuje pjesme koje je sama napisala poput „Les passants", "J'aime à nouveau",

"Ni Oui Ni Non". Album je producirala već spomenuta Kerredine Soltani, a pop pjevačica Raphaël Haroche napisala joj je pjesme "Éblouie par la nuit", "Port Coton" and "La Fée". ZAZ je dio turneje zabilježila i live izdanjem Sans Tsu Tsou. ZAZ je prodala do sada gotovo 2 milijuna albuma diljem svijeta i jedna je od najprodavanijih francuskih izvođača u 2011. i 2012. godini!

Na ovom se albumu ZAZ dotakla raznolikih temaPrimjerice u pjesmi "T'attends quoi" (What Do You Expect?), dotakla se Afganistana i izmučenih ljudi u Iraku, Siriji...Djetinstvo i uspomene priziva u pjesmi "Toujours" (Always) - prisjeća se dana kada je išla gdje god je vjetar nosi. Pjesma "Si je perds" (If I Lose),  govori o sjećanjima koja su prekrivena  Alzheimerom. Zaz ulazi u misli patnice koja prije nego sve zaboravi pogleda u budućnost - sve stvari koje treba iskusiti prije negoli izblijede.

Uglavnom, ZAZ nam ponovno poručuje kako treba život živjeti punim plućima, prihvaćati izazove i uživati u svakom trenutku!

 

 

Popis pjesama:

1. On ira

2. Comme ci, comme ça

3. Gamine

4. T'attends quoi

5. La lessive

6. J'ai tant escamoté

7. Déterre

8.  Toujours

9. Si je perds

10. Si

11. Oublie loulou

12. Cette journée

13. Nous debout

14. La lune

Deluxe izdanje uključuje i:

15. La part d'ombre

16. Le retour du soleil

17. Laissez-moi

18. Ce que vous z'avez pas vu

19. Digital Booklet - Recto verso (Deluxe Version)

ZAZ novi album promovira i na turneji! - datume provjerite na:

http://www.zazofficial.com/en/tour/

16.05.2013. 14:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh