« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
pojačane mjere sigurnosti

Nove prijetnje u Njemačkoj

Situacija prije izbora sve je napetija - danas se pojavila nova video-poruka

(Getty Images)
Više o

Njemačka

,

terorizam

,

Al-Qaeda

,

teroristi

,

njemački izbori

Nova video-prijetnja islamističkih ekstremista Njemačkoj pojavila se na internetskim stranicama, pojačavši zabrinutost da teroristi pokušavaju zastrašiti njemačke birače prije održavanja izbora u zemlji za tjedan dana.

Javnosti se u najnovijoj video-snimci obraća 32-godišnji Bekkay Harrach, Nijemac marokanskog podrijetla, objavio je IntelCenter, tvrtka smještena nadomak Washingtonu, specijalizirana za praćenje i otkrivanje islamističkih aktivnosti putem internetskih stranica.

Harrach u poruci upozorava muslimane koji žive u Njemačkoj da izbjegavaju javna mjesta još dva tjedna nakon održavanja izbora 27. rujna.

Njemačka savezna policija BKA u nedjelju je potvrdila informaciju o novoj "poruci", uz napomenu da ona ne sadrži neku specifičnu prijetnju. Glasnogovornica BKA izjavila je da se sadržaj poruke analizira.

Iz IntelCentera su priopćili da video-snimka traje 39 minuta i da Harah čita poruku na njemačkom jeziku.

Nakon islamističke prijetnje objavljene u petak, diljem Njemačke su pojačane mjere sigurnosti. Pripadnici savezne policije naoružani strojnicama i odjeveni u pancirke raspoređeni su u zračnim lukama i na kolodvorima, a posebno su pojačane i straže oko židovskih objekata u Njemačkoj, posebno Židovskog muzeja u Berlinu. (Hina/ metro-portal)

20.09.2009. 12:31:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh