« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
MA DA?

Novac kupuje sreću?

akav osjećaj sreće možete kupiti onda kada novac koji ste planirali potrošiti na sebe potrošite na nekoga iz vaše obitelji ili na bliske prijatelje

Potrošite na frendove i obitelj...
Potrošite na frendove i obitelj... (Shutterstock)
Više o

sreća

,

novac

Novac može kupiti sve, kažu jedni, dok drugi tvrde da je materijalizam bezveze i da se sreća jednostavno ne može kupiti - no izgleda da su ipak u krivu.

Sve veći broj zanimljivih istraživanja ljudskog ponašanja daje rezultate koje možda ne bismo očekivali, i to iz jednostavnog razloga - postoje činjenice o ljudskom mozgu koje do sada nisu bile poznate.

Jedno istraživanje pokazalo je da ljudima koji imaju visok IQ ne treba mnogo prijatelja jer je njihov mozak zauzet rješavanjem ozbiljnijih problema. Neki psiholozi su došli do rezultata koji kažu da u različitim dijelovima svijeta ljudi koji imaju manje od 30 godina podnose više stresa i pate od anksioznosti i depresije.

Oni koji pate od depresije često govore da je život izgubio sve boje, a ta izjava ima i medicinsku potvrdu. Znanstvenici su dokazali da mozak osobe koja je u depresiji postaje osjetljiviji na boje, zbog čega oni loše razaznaje nijanse i intenzitet boja. Zanimljiva je činjanica da svi oni koji troše dosta vremena hvaleći se stvarima koje će učiniti, na kraju učine ništa od onoga što su pričali, dok oni koji ne govore previše o svojim planovima, postižu mnogo više.

Znanstvenici su otkrili da sreća, na neki način, ipak ima cijenu. Takav osjećaj sreće možete kupiti onda kada novac koji ste planirali potrošiti na sebe potrošite na nekoga iz vaše obitelji ili na bliske prijatelje.

Kada na takav način uspjemo razveseliti druge, razveselili smo i sebe, tvrde psiholozi - a mi vam toplo preporučujemo da to i isprobate.

15.02.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh