« Život
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
HMM

Novac je ipak ključ stabilne veze?

Ma koliko mi govorili da "nije u šoldima sve", pokazuje se da je, na žalost, upravo tako i da novac umnogome određuje budućnost veze

Ako je novac uvijek problem ... veza neće opstati
Ako je novac uvijek problem ... veza neće opstati (Arhiva)
Više o

novac

,

veza

,

Financijska stabilnost

,

sretne veze

Novac je ipak ključan za opstanak veze, preciznije, odnos prema fiskalnoj odgovornosti, barem tako tvrdi američki FED koji je proveo istraživanje o odnosu novca i kvalitete veze.

Naime, rezultati su neumoljivi - parovi u kojima su partneri sličnog financijskog statusa i veće kreditne sposobnosti dulje će ostati zajedno od onih gdje situacija preteže značajno u korist jednog od partnera. 

Računica je jednostavna i očito je velika većina ljudi, možda i nesvjesno, izvodi u svojoj glavi - traži se partner sličnog financijskog statusa koji će podići zajedničku kreditnu sposobnost na višu razinu i omogućiti udobniji zajednički život.

Ako vam ovo zvuči grozno i materijalistički nastrojeno, pogledajte malo oko sebe i analizirajte svoju vezu i veze svojih prijatelja - na žalost, doći ćete do istog zaključka ... veze iz snova u kojima lova ne igra nikakvu ulogu postoje na filmu i tek poneka u stvarnom životu, kako bi se potvrdila ona stara o iznimci koja potvrđuje pravilo.

Zašto je tome tako? Jednostavno - parovi s manje financijskih poteškoća izloženi su daleko manjem stresu i imaju bitno više vremena koje mogu kvalitetno provesti zajedno, fokusirajući se na svoj odnos.

Oni drugi, a takvih je nemjerljivo više - provode život boreći se od dana do dana s financijskim poteškoćama koje ubrzo postaju jedina tema njihovih razgovora.

Tužno i ružno, ali istinito.

18.07.2016. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh