« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
STIŽU NOVI PROGRAMI

Nova TV i RTL dobile koncesije za specijalizirane kanale

Vijeće za elektroničke medije danas je Novoj TV i RTL-u dodijelilo koncesije za emitiranje specijaliziranih kanala u zemaljskoj mreži unutar tzv. Multipleksa B

Nova TV
Nova TV (Wikipedia)
Više o

RTL

,

Nova TV

,

televizijska koncesija

Koncesije su dodijeljene na 15 godina, godišnja naknada iznosi 450 tisuća kuna, a novi će se programi morati početi prikazivati najkasnije 90 dana od objave današnje odluke u Narodnim novinama.

Predsjednik Vijeće Zdenko Ljevak kazao je da su odluke o nacionalnim koncesijama donesene većinom glasova, no nije želio istaknuti koliko je glasova od ukupno sedam članova Vijeća dobio koji ponuđač. "Članovi vijeća su detaljno pregledali ponude i zadovoljni smo što će gledatelji dobiti kvalitetan sadržaj na dva nova specijalizirana nacionalna kanala", kazao je Ljevak.

No, članica Vijeća Olga Ramljak dodala je da je u oba programa malo noviteta. "Oba programa su zabavna, s nešto malo noviteta, ali uglavnom reciklažom postojećeg sadržaja", kazala je.

Uz Novu TV i RTL na natječaj se javila i televizijska postaja Kapital Network koja je prije pola godine dobila koncesiju za eksperimentalno emitiranje, a danas nije prošla na natječaju. Ona je jedina nudila informativno - gospodarstveni program. Zbog nepotpune dokumentacije Vijeće je odbilo ponudu tvrtke GRP Media nekadašnjeg suvlasnika Nove TV Ivana Ćalete, koji je ponudio prikazivanje kanala OBN, čiji je vlasnik i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Kao korisnica druge koncesije, Nova TV prikazivat će specijalizirani program pod nazivom Doma TV, dok će RTL emitirati program pod imenom RTL 2. Vijeće je danas dodijelilo i radijske koncesije tvrtkama Hilarus za područje Imotskog, Radiju Otok Krk te Sveučilištu Dubrovnik koji će pokrenuti neprofitnu radijsku postaju. (hina/metro-portal)

13.09.2010. 14:05:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh