« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MORH:

Nova tura hrvatskih vojnika stigla u Afganistan

Glavnina snaga 15. HRVCON-a u misiji ISAF raspoređena je u Regionalno zapovjedništvo Sjever u Mazar-e Sharifu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/CROPIX)
Više o

Hrvatska vojska

,

Afganistan

,

ISAF

,

15. kontingent

,

berislav jezidžić

U područje mirovne opracije ISAF u Afganistanu danas je stigla glavnina snaga 15. kontingenta Oružanih snaga RH, izvijestilo je danas Ministarstvo obrane RH na svojim internetskim stranicama.

Glavnina snaga 15. HRVCON-a u misiji ISAF raspoređena je u Regionalno zapovjedništvo Sjever u Mazar-e Sharifu, dok je preostali dio raspoređen u Regionalno zapovjedništvo u Kabulu.

Pripadnici 15. kontingenta preuzimaju dužnosti od prethodnog hrvatskog kontingenta. Riječ je između ostalog, o namjenski organiziranim snagama Vojne policije, Operativno mentorskim timovima za vezu, namjenski organiziranim snagama pješaštva te stožernom osoblju. Zapovjednik 15. HRVCON-a je brigadir Berislav Jezidžić. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 20:35:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Senad
    27.02.2010. 13:18
    Postavlja li sebi neko pitanje sta ima Hrvatska i hrvatski narod sa Muslimanima u Avganistanu,naravno da nema nista,zasto hrvati zele da daju svoj doprinos u ubijanju Muslimana u Aganistanu,svi dobro znaju da koalicione snage siluju Muslimanke u Avganistanskim zatvorima kao i u Iraku,ali Hrvati zele da daju svoj doprinos,vasa jadna vojska ce svakako biti porazena i ponizena,to je pitanje vremena samo,ja se iskreno nadam da ce vasi vojnici izginuti i da ce to biti lekcija onim vasim ljudima koji imaju slicne namjere!!!
  2. avatar
    Ante
    16.03.2010. 11:07
    Senade kako možeš tako. Ajde ti tamo pa strepi svaki dan oćeš li ostati živ ili ne. A ti znaš šta oni rade???? Bio si tamo. Nose glavu u torbi kao što su nosili i devedesetih.
  3. avatar
    16.03.2010. 16:50
    Ante, a ne pitaš se za čije interese oni nose glavu u torbi? I protiv koga se u stvari bore? I zašto? Nakon što malo promisliš o tim pitanjima, ali pazi - promisliš, a ne pročitaš što ti (uglavnom američki) mediji drobe, možeš započinjati raspravu na tu temu...
  4. avatar
    Iv@n
    09.04.2011. 00:54
    Senade sad bi te najrae izvrijeđo ali neču jer vidim da ti treba pojasnit eš u toj tvojoj glavi. Moj tata je u afganistanu. Tebi nije dobro ak ti misliš da oni tamo ubijaju muslimane i siluju ih! Rade baš suprotno. Čuvaju okolno stanovništvo(muslimane) od talibana koji ih napadaju i siluju!. Jer ti misliš da je moj tata išo tam zato što nema kaj radit u hrvatskoj?! I daj malo razmisli šta pišeš o hrv.vojnicima i da ih treba sve ubit. Jer da njih nije bilo ti sad nebi piso ove gluposti. Daj malo razmisli da su i vojnici ljudi i da oni imaju djecu i obitelj koji sve to čitaju. Nisu oni dobrovoljno u afganistanu nego je o tome odlučila hrvatska vlada.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh