« Ekosfera
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
MA DA?

Nova pravila šetanja pasa?!

Glasnogovornik udruge njemačkih uzgajivača pasa VDH rekao je da se većina vlasnika smije novom pravilu jer već ionako dovoljno šeću svoje četveronožne prijatelje

Ovo baš nije normalno...
Ovo baš nije normalno... (Arhiva)
Više o

psi

,

šetnja

Novo pravilo prema kojem Nijemci moraju izvoditi svoje pse u šetnju dvaput dnevno pokrenulo je raspravu o tome može li država odlučivati o tome što je najbolje za kućne ljubimce, u ovom slučaju pse kojih je 9,4 milijuna.

Ministrica poljoprivrede Julia Kloeckner rekla je ovaj tjedan da se savjetovala sa stručnjacima i da uvodi zakon kako bi osigurala da se psi izvode u šetnju ili puštaju u dvorište najmanje dvaput dnevno u ukupnom trajanju od jednog sata.

- Kućni ljubimci nisu igračke koje služe za maženje - njihove potrebe moraju se uzeti u obzir - rekla je Kloeckner dodavši da se oni ne smiju predugo ostavljati sami te da im treba osigurati dovoljno vježbe.

Budući da gotovo jedan od pet Nijemaca ima psa, ovo novo pravilo odnosi se na znatan broj stanovnika.

- Obavezne šetnje za vlasnike pasa? Smeće! - objavio je najprodavanji list Bild u komentaru nove uredbe.

Glasnogovornik udruge njemačkih uzgajivača pasa VDH rekao je da se većina vlasnika smije novom pravilu jer već ionako dovoljno šeću svoje četveronožne prijatelje.

- Jedno pravilo za sve pse vjerojatno je doneseno u dobroj namjeri, ali je nerealno - kazao je glasnogovornik Udo Kopernik.

Trenerica pasa Anja Striegel izjavila je da količina vježbe koja je potrebna psu ovisi o zdravlju, dobi i pasmini.

Najpopularnije pasmine u Njemačkoj su njemački ovčar i jazavčar, a nakon njih slijede labrador, retriver i Jack Russell terijer.

Ministarstvo poljoprivrede kaže da će 6 saveznih pokrajina biti odgovorno za provođenje pravila, ali nije jasno kako.

20.08.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh