« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
RIZIK OD NAPADA

Dočeci Nove godine u sjeni straha za sigurnost

U New Yorku su mjere sigurnosti pojačane dok se tisuće osoba očekuju na odbrojavanju posljednjih minuta u godini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

sigurnost građana

,

Delta Air Lines

,

doček nove 2010.

,

mjere sigurnosti

Čitav svijet počevši od Oceanije sprema se u četvrtak ući u 2010. proslavama, ali i u ozračju pojačane sigurnosti nakon neuspjela atentata na zrakoplov Delta Airlinesa i upozorenja na povećan rizik od terorističkog napada na Baliju.

Od Tuvalua do Tijuane, od Wellingtona do Vancouvera, deseci milijuna osoba izaći će na ulice i reći zbogom 2009. godini obilježenoj sukobima, terorističkim napadima i posljedicama financijske krize.

U Indoneziji guverner Balija obavijestio je američko veleposlanstvo o mogućem terorističkom napadu na turistički otok, već poprištu atentata na zapadnjake u prošlosti.

U sydneyskoj se luci na vatrometu iznad poznatog mosta Harboura očekuje 1,5 milijuna osoba. Ministar policije Michael Daley pozvao je Australce na umjerenu potrošnju alkohola.

U New Yorku su mjere sigurnosti pojačane dok se tisuće osoba očekuju na odbrojavanju posljednjih minuta u godini. Ruksaci i alkohol bit će zabranjeni na trgu u blizini Broadwayja. Za tu će priliku policajci u civilu i uniformi biti mobilizirani, kao i nadzorne kamere i ekipe za otkrivanje radioaktivnog ili biološkog materijala.

Tajland je ove godine zabranio vatromete nakon što je 31. prosinca prošle godine poginulo 65 osoba u požaru u diskoteci izazvanom pirotehničkim napravama. (hina/metro-portal)

31.12.2009. 13:24:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh