« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Nova dva paviljona za studente u Studentskom domu "Stjepan Radić"

Nakon 21 godine počinje gradnja novih domova

Potpisivanje sporazuma o financiranju izgradnje dva nova paviljona
Potpisivanje sporazuma o financiranju izgradnje dva nova paviljona (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Dragan Primorac

,

Studentski centar

,

SD Stjepan Radić

,

Aleksa Bjeliš

,

studentski domovi

,

Niko Vidović

Sporazum o sufinanciranju gradnje paviljona za smještaj studenata potpisali su danas u Studentskom domu Stjepan Radić na Savi gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu Niko Vidović.

Tim Sporazumom vrijednosti 50 milijuna kuna na zemljištu u Studentskom domu Stjepan Radić predviđena je gradnja dva paviljona s 450 kreveta za smještaj studenata s tim da će pola financirati Ministarstvo, Sveučilište i Studentski centar te ostatak Grad Zagreb.

Rektor Bjeliš je izvijestio kako se na ovom sporazumu dugo radilo, a novi će paviljoni biti gotovi do početka iduće akademske godine. Rektor se nada i budućim sličnim projektima Zagreba, Sveučilišta i Ministarstva.

"Nakon 21 godinu grade se prvi novi kapaciteti za smještaj studenata u Zagrebu", podsjetio je Bandić i dodao kako je u planu obnova tzv. Francuskog paviljona u prostoru Studentskog centra na Savskoj cesti koji, kako kaže, " već 50 godina vapi za obnovom".

"Ovaj sporazum o dogradnji Studentskog doma prekretnica je u našem odnosu prema studentima i prema Bolonjskom procesu", ocijenio je ministar Primorac te čestitao gradonačelniku na sudjelovanju i potpori projektu, iako, istaknuo je, u nekim projektima Grad nije dužan sudjelovati. (HINA)

29.07.2008. 21:42:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh