« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Ljubičić opovrgava napise o mućkama u Zagrebačkim cestama

Iskonstruirana besmislica koja nipošto nije bazirana na činjenicama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivan Kuharić/CROPIX)
Više o

Zagrebački holding

,

Slobodan Ljubičić

,

Zagrebačke ceste

,

Igor Rađenović

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić danas je opovrgao i besmislicama nazvao napise u Večernjem listu da je Izvješće Gradskog kontrolnog ureda pokazalo nepravilnosti u poslovanju Zagrebačkih cesta, te da su nepravilnosti bile povod bivšem direktoru Zagrebačkih cesta Igoru Rađenoviću da tvrtku prijavi USKOK-u i da je nakon toga pretučen.

U priopćenju Ljubičić za naslovnicu današnjeg Večernjeg lista "Kriminal u ZG cestama" i članak pod naslovom "Bez ikakva traga za 150 milijuna kuna" kaže da su "iskonstruirana besmislica koja nipošto nije bazirana na činjenicama".

"Ako je u Zagrebačkim cestama bilo, ili ima netransparentnosti i eventualnog kršenja zakona u postupku javne nabave, to trebaju utvrditi nadležna državna tijela i svakako ne bi smjelo biti predmet špekulacija i posve proizvoljnih novinarskih zaključaka", stoji u priopćenju.

Ljubičić ističe da ništa od u članku navedenih tvrdnji nije sadržano u Izvješću Gradskog kontrolnog ureda, te naglašava da to proizlazi i iz današnjeg demantija pročelnika tog ureda Mirka Heraka.

Tvrdi kako je Ured obavio kontrolu poslovanja Zagrebačkih cesta samo za razdoblje od veljače do travnja ove godine, dok je cjelovitu financijsku reviziju u tom gradskom poduzeću za 2007. obavila ovlaštena revizijska kuća BDO Revizija Zagreb, koja je izabrana na javnom natječaju.

To je revizijsko izvješće, napominje Ljubičić, prihvaćeno na posljednjoj sjednici Gradske skupštine 15. srpnja, te da nitko od gradskih vijećnika nije u njemu vidio da je netragom nestalo 150 milijuna kuna, "ili kakvu drugu dubiozu, odnosno kriminal".

Ponovio je kako je brutalni napad na Rađenovića napad na sve članove Uprave Zagrebačkog holdinga, te da je stoga njima i njemu osobno posebno važno da se nalogodavci napada čim prije pronađu.

Ljubičić je istaknuo i da je ispitivanje eventualnih nepravilnosti i nezakonitosti u Zagrebačkim cestama pokrenuto na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića, i to nakon što je on (Ljubičić) kao predsjednik Uprave zaprimio anonimnu prijavu djelatnika Zagrebačkih cesta u kojoj se navode sumnje u transparentnost javne nabave i optužbe na račun menadžmenta tog poduzeća za loše međuljudske odnose i sumnjivo poslovanje.

Naglasio je i da je Uprava Zagrebačkog holdinga zaključkom od 22. siječnja ove godine zatražila od Gradskog kontrolnog ureda da ispita poslovanje u Zagrebačkim cestama.

"Ta je činjenica posebno važna i radi istine o tome na čiju je inicijativu uistinu pozvan Gradski kontrolni ured u Zagrebačke ceste, a čije izvješće sada Večernji list interpretira posve proizvoljno i svakako na štetu ugleda Zagrebačkog holdinga", zaključuje Ljubičić u priopćenju. (HINA)

29.07.2008. 21:35:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh