« Film
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
MY NAME IS BOND...

Nominacije za Oscara objavit će se 10. siječnja

Na ceremoniji dodjele Oscara posebno će se obilježiti pedeseta godišnjica serije filmova o Jamesu Bondu

Daniel Craig zasigurno je jedan od boljih izbora za tumača Jamesa Bonda
Više o

Sam Mendes

,

Oscar nominacije

,

Skyfall

Iako je cijeli serijal filmova o slavnom tajnom agentu Jamesu Bondu dobio tek nekoliko Oscara, i to uglavnom za glazbu i specijalne efekte, na ovogodišnjoj ceremoniji svečano će se obilježiti  50 godina Jamesa Bonda. 

Producenti ceremonije Craig Zadan i Neil Meron objavili su da su sretni što se posebnom sekvencom mogu uključiti u obilježavanje rođendana Jamesa Bonda i odati priznanje filmovima o tajnom agentu 007.

O ceremoniji nisu objavljene nikakve pojadinosti, a ova objava organizatora dodatno je potkrijepila nade da će posljednji u nizu filmova o Bondu "Skyfall" dobiti nominaciju za Oscara. Takva nadanja ne čude jer ovo je film redatelja Sama Mendesa čiji su filmovi višestruko nagrađivani, a Oscara je već dobio za Vrtlog života, te tri nominacije za Put iskupljenja.

Ne čudi stoga da je film Skyfall dobio odlične kritike, a nedavno je premašio zaradu od milijardu dolara na kino blagajnama. Producenti filma Barbara Broccoli i Michael Wilson nominirani su za cehovsku nagradu Udruge američkih producenata (PGA), što se dogodilo prvi put za neki od 23 dosadašnja filma od najslavnijem svjetskom tajnom agentu.

Dodjela Oscara održat će se 24. veljače u Los Angelesu.

05.01.2013. 12:24:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh