« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
LJEPOTICE

Nokia se vraća na tržište s dva predivna pametna telefona

Nakon desetak godina od prestanka proizvodnje, pogoni Nokie vratili su se u posao, a rezultat je očekivano sjajan - dva nova smartphonea visokih karakteristika

Dva nova modela od kojih rastu zazubice
Dva nova modela od kojih rastu zazubice (Nokia)
Više o

Nokia

,

smartphone

,

Nokia P1

,

Nokia C1

Jedan od proizvođača mobitela koji su harali tržištem prije petnaestak godina, a zatim zamrli, finska tvrtka Nokia vraća na tržište smartphonea, a sada su se na internetu pojavile fotografije njena dva uređaja.

Fotografije su objavljene nedugo nakon što je Nokia potpisala ugovor s tvrtkom HMD Global vrijedan 350 miliona dolara, koja će proizvoditi njihove mobitele.

Radi se u pametnim telefonima s 5,2 i 5,5-inčnim QHD zaslonima i Snapdragon 820 procesorima, koji koriste operativni sustav Android 7.0 Nougat.

Model s 5,5 inčnim zaslonom posjeduje stražnju kameru od 22,6 megapiksela. Oba uređaja imaju metalno kućište, a dizajn se može proglasiti vrhunskim.

Ovo nisu Nokijini prvi smartphonei o kojim su detalji "procurili" u javnost, jer se ranije govorilo o povratku na tržište mobitela modelima Nokia P1 i Nokia C1.

Nokia P1 je zapravo Sharp Aquos P1 smartphone s Nokijinim logom, posjeduje 5,3-inčni zaslon rezolucije 1080p, Snapdragon 820 procesor, 3 GB RAM-a, stražnju kameru od 22,6 megapiksela, bateriju od 3.000 mAh i 32 GB interne memorije.

23.07.2016. 14:51:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh