« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
RECENZIJA

Nokia 6 - sjajan odabir za svaki džep

Mi ne gledamo specifikacije u svaki detalj i uspoređujemo ih s ostalim telefonima u klasi, minuciozno mjerimo milisekunde reakcije i ostalo, nama je važno korisničko iskustvo, a ono je i više nego dobro

Nokia 6 je - baš dobra!
Nokia 6 je - baš dobra! (Nokia)
Više o

recenzija

,

Nokia 6

,

tehničke specifikacije

Nokia 6 jedan je od noviteta koje se može mirno proglasiti dobrodošlima, jer je očito HMD Global ozbiljno pristupio vraćanju dobrog starog branda na tržište.

Za razliku od većine kolega koji su imali prilike recenzirati ovaj mobitel, mi ne da nemamo ništa protiv njega - nama je upravo sjajan.

Zašto? Razlog je jednostavan - mi ne gledamo specifikacije u svaki detalj i uspoređujemo ih s ostalim telefonima u klasi, minuciozno mjerimo milisekunde reakcije i ostalo, nama je važno korisničko iskustvo, a ono je i više nego dobro.

Pa, da započnemo s tim toliko željenim tehničkim karakteristikama:

Dimenzije: 154 x 75,8 x 7,85mm
Masa:169 grama
Zaslon: 5,5" IPS LCD, 1920 x 1080, 403ppi
SoC: Qualcomm Snapdragon 430
CPU: 8 x Cortex A53 @1.4GHz
RAM: 3 GB
Interna memorija: 32 GB
Micro SD: Da
Povezivanje: WiFi 802.11 b/g/n, A-GPS, Bluetooth 4.1, NFC, MicroUSB, FM Radio
Brzo punjenje: Ne
Bežično punjenje: Ne
OS: Android 7.1.1 Nougat
Kamera: 16MP PDAF, 1080p, LED bljeskalica
Prednja kamera: 8MP AF, 1080p
Baterija: 3000 mAh

Cijena 1999,00 kuna

Dakle, prva stvar je onaj osjećaj kad uzmete novi mobitel u ruke - u ovom slučaju, imate dojam da se radi o kvaliteti, i tu ste u pravu - leži sjajno u ruci, čvrst je i kompaktan, velikog ekrana od 5.5 incha, no ipak dovoljno malen da možete jednom rukom napraviti sve što želite.

Kamere - 8 MP naprijed i 16MP iza, uz bljeskalicu: selfieji ispadaju odlično, slike prilično dobre i čak začuđujuće kvalitetne, s obzirom na to koliko ljudi vole velike brojke kad su megapikseli.

Memorija - ma što vam govorili, 3GB RAMa i 32GB interne memorije dosta je svakome, osim totalnim frikovima za fotkanje ili glazbu, a i za njih ima slot za dodatne kartice

Procesor - dovoljno brz za sve što vam treba, osim ako (opet) niste neki totalni frik i igrate najzahtjevnije moguće mobilne igrice: a onda vam mora biti jasno da trebate dati velike novce za mobitel (a ovaj je i više nego povoljan za ono što nudi).

Ekran - odličan, streamani servisi vide se odlično, može poslužiti i kao čitač knjiga jer je dovoljno velik, a surfanje ide kao podmazano.

Sve u svemu - ako trebate novi mobitel, ne tražite dalje, Nokia 6 je best buy!

16.10.2017. 16:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh