« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
NAMJEŠTANJE

Nogometni savez priopćio da će surađivati s policijom

Akciju 'Office' pozdravio je i bivši predsjednik Udruge nogometnih prvoligaša Igor Štimac koji se nada da sve nije samo politikanstvo

HNS akcija Offside Igor Štimac
HNS akcija Offside Igor Štimac (Wikipedia)
Više o

Igor Štimac

,

Hrvatski nogometni savez

,

namještanje utakmica

,

torta Valentinovo

,

Al Pacino

Hrvatski nogometni savez priopćio je da će tijesno surađivati s policijom koja je u suradnji s USKOK-om pokrenula akciju "Offside" u kojoj su privedene 22 osobe zbog sumnji u namještanje utakmica Prve hrvatske nogometne lige i prijevare u klađenjima.

"Hrvatski nogometni savez danas je službeno izvješten od strane Ravnateljstva Policije MUP-a RH da je u tijeku uhićenje i privođenje više osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u ilegalnom klađenju u svrhu ostvarivanja velikih novčanih dobitaka na kladionicama.

Hrvatski nogometni savez pozdravlja i podržava sve napore i aktivnosti Policije i USKOK-a na suzbijanju ove vrste međunarodno rasprostranjenih kriminalnih aktivnosti, koje nanose ogromnu štetu nogometu i sportu u cjelini.

Hrvatski nogometni savez i dalje će tijesno surađivati s policijom i ostalim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, sa ciljem i u nastojanju da se u najskorije vrijeme utvrde krivci i da isti budu primjereno kažnjeni.

Odmah po povratku predsjednika HNS-a Vlatka Markovića i glavnog tajnika Zorislava Srebrića s Kongresa FIFA-e u Južnoj Africi, bit će sazvana izvanredna sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj će se utvrditi redoslijed mjera i radnji koje će se poduzeti prema članovima nogometne organizacije za koje se utvrdi da su sudjelovali u inkriminiranim radnjama", navodi se u priopćenju HNS-a.

Štimac pozdravio akciju

Bivši predsjednik Udruge nogometnih prvoligaša Igor Štimac pozdravio je akciju ''Offside''. "Pozdravljam akciju USKOK-a i policije, jer je puno toga došlo pod znak sumnje. Nadam se da će njihova akcija dati dobre rezultate i da to nije samo politikanstvo", kazao je Štimac za Novu TV.

Štimac je potvrdio da nije bio kontaktiran od strane policije. "Nije me kontaktirala policija, ali ako je to potrebno volio bih da se to što prije dogodi jer žalosno je da se ovako u javnosti spominju imena određenih ljudi koji još nisu dobili nikakav poziv, niti ih se može čvrsto povezati sa spomenutim kriminalnim radnjama", kazao je Štimac, koji je također bio spominjan kao jedan od privedenih.

Na pitanje je li on pokušao ispitati ima li istine u pričama o namještanju rezultata, Štimac je rekao: "Ja sam kod bivšeg premijera Sanadera pokušao pokrenuti inicijativu za jednom ovakvom akcijom, te sam bivšeg ministra sporta Dragana Primorca pokušao uvjeriti da okupi sve vlasnike kladionica kako bi ih uvjerio da uvrštavanje utakmica hrvatskog prvenstva u ponude kladionica samo šteti hrvatskom sportu. Nažalost, oni se u ovim kriznim vremenima nisu imali vremena baviti ovim pitanjem, a vidite dokle je to dovelo".

Štimac je naglasio da niti jedan klub u kojem je on radio nije sudjelovao u ovakvim kriminalnim radnjama. "Ne želim se baviti špekulacijama o tome tko je u tome sudjelovao, ali da imam dokaze sigurno bih rekao o kome se radi. No, u ovakvoj situaciji kada je svaki rezultat pod sumnjom jako je teško raditi i nije čudo da mnogi odustaju od rada u hrvatskom sportu", dodao je Štimac. (hina/metro-portal)

08.06.2010. 21:43:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh